Blöt promenad kan oxå vara härligt!

2010-05-29 @ 11:25:48

Blött idag, men det stoppade inte mig från att ta en rask promenad (60min). Pinnade på rejält med benen och insåg efter halva tiden att jag nästan höll joggingtempo. Skönt! Ingen mer träning idag, kroppen behöver lite vila! Ikväll blir det glamour iform av 30-års middag med några tjejer. Ifall mina skavsårsprydda fötter mår bättre än igår så blir det höga klackar =)



/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skor!

2010-05-28 @ 16:23:48

Dagen började jag med 45 minuters power walk. Väldigt svalt imorse så stundtals var det lite småkyligt om mina (alltid) kalla händer.

Vid 15-tiden begav jag mig ut i skogen, tanken var att springa dryga halvtimmen men jag hade sån löplust (kanske nåt hundar har?!?) att jag förlängde rundan och 54 minuter senare var jag hemma. Hyfsat tunga ben stundtals men jag bet ihop. Mina leriga skor står i hallen... borde förflyttas till balkongen men jag är lite rädd för regnväder.



Just nu lever jag under existensminimum (dumma, dumma restskatt på nästan 9000kr) så jag har inte råd att köpa ett par nya dojor. Dessa har hållit i ett år så det börjar vara dags. Däremot fick jag ett par, nästan glänsande skor av mamma häromdagen. För små för henne, men aningens för stora för mig (jag har ganska platt och smal fot) så jag la in en extra sula och då fungerar de perfekt som promenadskor =)



/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svett, intervaller och Eurovison!

2010-05-27 @ 21:33:14

Lika felfritt som Annas framträdande i ESC-semifinalen alldeles nyss, lika felfritt var mitt spinningpass 17.45 tidigare ikväll. Nästan i alla fall. Fokus på intervaller och visst blir det genast roligare när man är ett par stycken som kämpar tillsammans. Jag kan inte direkt säga att jag hatar intervaller, jag vet hur pass bra träning det faktiskt är, men ibland kan det vara halvtråkigt att köra det själv. Upp & ner för en backe, eller lagom lång sträcka på elljusspåret i all ära - men ikväll var det i spinningsalen på Friskvårds som det svettades. Så svettig som jag var på kvällens pass var det länge sedan jag var. Riktigt, riktigt härligt!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans mål!

2010-05-27 @ 10:24:40

Veckans mål är uppnått!

Kommande vecka ska jag byta ut minst en av mina morgonpromenader till en morgonjogg.

Imorse, ganska precis 08.00 gav jag mig ut på att runda. Lätt distanslöpning i morgondagg och morgonsol. Hur härligt som helst. 90% skog, mest småstigar, så löparpjuxen och strumporna var så där lagomt geggiga och blöta när jag kom hem. Nu står dom i hallen och torkar, ivrigt väntandes på nästa runda. Underbart att jag kan springa igen!

Vad ska jag äta till lunch?

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Löparglädje!

2010-05-25 @ 18:24:56

Broarna Runt i Skellefteå har funnits sedan 70-talet (tror jag). Som motionstävlingen ser ut just nu är det 7 tisdagar under våren med 5 starter (första kl 16.00 därefter varje halvtimme). Loppet är 5 km långt. Jag sprang första gången i 10-11 års åldern och sprang som snabbast nåt år senare (drygt 20 minuter brukade jag ligga på). Men Tjej 5:an som då hade exakt samma sträckning klarade jag av på dryga 19.30.

I vuxenåren har jag gjort som bäst ca 23.30 (för två år sedan) och i afton var det dags för mig att bara ta mig runt. Mitt mål var just "att ta mig runt". Har inte löptränat på väldigt länge och den lilla rundan i söndags är knappast något att skryta om. Ouppvärmd följde jag med flocken, lunkade bredvid en kvinna i 40-års åldern. Frågade henne vilken tid hon brukar hamna på: "drygt 30, kanske 32" svarade hon.

Jag ökade tempot lite och höll ett behagligt tempo rundan runt. Träffade även på en tjej (ca 9-10 år gammal) sista 2 km och hejade på henne och sa hur duktig hon var, sen frågade jag om hon nånsin hade kommit under 30: "nä, svarade hon" varpå jag sa "ska vi testa det idag? Jag tror vi har bra chanser att fixa det". Hon nickade och fick lite extra kraft, jag försökte hjälpa henne men hon drog ifrån mig sista halvkilometern och sprang in på en tid under 28 minuter. Heja heja! DET är löparglädje! Min tid då? Njaaa... 29 blankt. Godkänt. Jag tog mig runt iaf!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Härligt med lunch & spinning

2010-05-25 @ 13:49:11

Störtskönt lunchspinningpass! Mycket backe, mycket motstånd - det gillar jag. I afton blir det eventuellt klassikern "Broarna runt" om jag orkar. Gå, jogg, löpning... ja, vi får se! Ha en fin dag!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag morgon

2010-05-24 @ 09:41:51

Halv sju steg jag upp, jag kan sällan somna om när jag lix vaknat - oavsett vad jag har för planer för dagen. Det blev en 1/2 frukost sedan stavgång i skog & mark i 55 minuter. Väl hemma åt jag andra halvan av frukosten. Ha en fin måndag!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förra veckan i siffror:

2010-05-24 @ 09:11:26

Spinningminuter: 55
Powerwalk-minuter: 310
Inlinesminuter: 30
Bodybalanceminuter: 55
Löpningminuter: 35
Antal pass: 9
Nöjdhetsgrad: 7 av 10

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen!

2010-05-24 @ 09:06:05

Äntligen fick jag tillgång till några bilder från Medlemsfesten för 2 veckor sedan. Härlig kväll med uppvisningar, modevisning (genomförd av instruktörerna som även fick en make-over under dagen), välkomstdrink, goodie bag & allmänt trevligt folk! Även jag finns med på en av bilderna, den som gissar rätt vinner ett par nötta löparskor ;)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens lista

2010-05-23 @ 11:17:21

Vill ha:

- nya löparpjux, givetvis samma märke & modell som jag haft senaste säsongerna
- en träningskompis till vissa aktiviteter
- lite sommarträningskläder
- en tävling att se fram emot

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

80 minuter i skog & mark

2010-05-23 @ 11:13:54

Igår gjorde jag inte många knop så av naturliga skäl blev det inte heller någon träning. Dagen idag började jag med en power walk, 80 härliga minuter. Höll bra tempo men inte alls lika jobbigt som det brukar kunna vara. Känner mig starkare och starkare för varje dag. Kommande vecka ska jag byta ut minst en av mina morgonpromenader till en morgonjogg. Övrig träning som vanligt. Ska strax börja röra ihop nån lunch. Ha en fin dag!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är bowling träning?

2010-05-21 @ 09:38:56

Gårdagen började som vanligt med en power walk. Det var onödigt (?) varmt så jag kom på att jag i fortsättningen ska försöka ta promenaden ännu tidigare så idag kom jag mig ut 08.00. Betydligt skönare! Ingen annan träning igår annat än 4 tuffa bowlingserier (det blir lite svettigare när man bara är 2) och jag slutade som segrare! Tävlingsmänniska som jag är... Bästa serien 156p. Bowling 1 timme, kanske inte det svettigaste passet men väl en aktivitet som gör gott och alla såna aktiviteter är värda att pyssla med.

Morgonens power walk gick snabbt. Den runda jag brukar gå på hyfsat tempo i 55 minuter kapade jag med 10 minuter idag + att jag passade på att gå 20 minuter till samt 4-5 "backintervaller". Jag kände i höfterna att det behövdes ordentligt med stretch när jag kom hem.

I helgen vet jag inte hur träningen kommer att se ut... en hel del andra aktiviteter inplanerade. Hoppas på icke-regnväder iaf så att man kan vistas ute mycket!
Hur går det kära systerdotter?

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Framsteg!

2010-05-19 @ 20:36:00

Jo jag känner att jag gör framsteg! Ikväll var det Bodybalance (nästan "som vanligt" på onsdagar). Hur härligt som helst! Jag, den stela stolen från norrland, börjar så smått mjukna upp. Inga märkvärdiga grejer än, men jag känner hur det går bättre och bättre för varje gång. För er som inte testat Bodybalance (från Les Mills) - do it. Just do it!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skogen vs stranden

2010-05-19 @ 08:47:53

God morgon! Power walk i skogen - here I come!



Skulle gärna promenera längs en sandstrand... en annan dag kanske. Inte direkt så att jag har strandläge ;)

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu rullar det på!

2010-05-18 @ 18:26:19

För en liten stund sedan tog jag min första tur med skrillorna (inlines). Det var skönt, men jobbigt. Dels för att det var såå varmt men oxå för att mina lår behöver mer träning. Men det är skönt att komma igång med åkningen iaf. En lite knasig grej... jag åker alltid med hjälm, alltid. Men just idag, av någon anledning, så glömde jag som bort den och det kändes inte så bra. Jag vill skydda det lilla jag har, och i bra vind och fin asfalt så kommer man ändå upp i en hastighet av 30-40km/h så mitt lilla huvud skulle nog krascha om jag ramlade "fel". 

Note-to-self: glöm inte hjälmen nästa gång!
Hur går det på andra sidan Atlanten?



/C 

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Utmaning ska det va! Eller?

2010-05-18 @ 13:11:28

Skönt spinningpass igår. När instruktören tidigt i passet säger:
"Det är upp till er vad ni vill ha ut av passet. Vill ni att det ska vara behagligt, så gör ni det till en behaglig timme. Vill ni utmana så kör ni på för fullt från första backen"
Oftast brukar jag haka på utmaningen, jag bestämmer mig för att få ut så mycket som möjligt av passet. Men eftersom jag bara kört 2 cardiopass senaste 1,5 månaden så valde jag igår att passet skulle bli behagligt. Jag skippade vissa ökningar och tempoväxlingar men jag höll ut hela passet och det blev en behaglig resa!

Dagen idag började jag med (som vanligt) en power walk i 60 varma minuter. Sommaren verkar vara här. Senaste dagarna har det varit omänskligt varmt... men jag klagar inte! Vi får se vad kvällens pass blir. Ha en fin träningsdag!

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndagsspinning!

2010-05-17 @ 16:42:10

Ikväll blir det spinning. Får med mig en träningskompis oxå. Trevligt! Har ju några bjudbiljetter så jag passar på att bjuda med en trevlig, träningsintresserad människa. Nu köör vi!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träningsinspiration!

2010-05-15 @ 08:33:30

Nu har jag fått en rejäl dos med träningsinspiration. Kroppen börjar kännas piggare, jag körde lite lätt löpning och stavgång/backe i torsdags. Ingen toppform än, men jag börjar vara på G. Jag längtar såå efter att få träna som vanligt igen. Spinning, löpning, inlines, kettlebells... you name it!

Nu på morgonkvisten tog jag en power walk i 50 min. Riktigt bra tempo och tryck i benen. Dock lite för välklädd var jag, men oj så skönt! Just nu äger Lovestoned i min iPod. Ruskigt skön musik!



/C

Permalink Träningsmusik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag jobbar på formen!

2010-05-13 @ 19:58:45

Mina pulsproblem har börjat gå åt rätt håll, men efter allt sista månaden (och väldigt lite träning) så är jag inte i någon toppform direkt. Men idag började jag dagen med en skön power walk i 50 minuter. Det underbara är ju att jag kan så smått börja gå i skogen igen. Fortfarande är det inte torrt överallt, men snart så...

I afton körde jag lite stavgång (kort och lång backe) med löpning som uppvärmning och nedvarvning. Skönt att kunna ta i lite. Tjejloppet som jag gärna hade sprungit är nästa helg, vilket är en omöjlighet. Jag skulle inte fixa 10 km just nu. Jag får satsa på att vara in shape innan sommaren är slut. Ser fram emot sommarens löpning, inlinesåkning, cykling & annat skoj.

/C

PS. Mina rullskidor är sålda. Heja heja!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fest för träningstokiga!

2010-05-09 @ 10:06:05

Igår var det så dags för medlemsfest för alla på Friskvårdskompaniet. Vi bjöds på välkomstdrink (den alkoholfria stack ute lite med sin turkosa färg) och en mängd snittar att välja mellan. Det blev en massa mingel innan bossen hälsade oss välkomna och drog igång med modevisning som gymmets instruktörer stod för. Det var Stadiums träningskläder som visades. Ett ögonblick senare drogs vinnarna till minst sagt lyxiga priser, bl. a en instruktörsutbildning och 10 PT-timmar stod på spel. Jag drog inte någon vinstlott, men var nöjd ändå.

Uppvisningarna avslutades med lite godbitar från BODYCOMBAT och iXumba. Fartigt med krav på god koordinationsförmåga så jag tror jag skippar de passen :) men kul om man har den "läggningen". Innan hemgång fick jag en stor goodie bag med lite "träningssnacks", Gainomax och annat trevligt. Bra kväll! Lagom till våren har även Friskvårdskompaniets webbsida fått en ansiktslyftning. Se resultatet här. Bilder från hela kalaset kommer senare.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Med stavar...

2010-05-08 @ 08:36:27

... kan man inte bara åka skidor, man kan även gå stavgång. Det visste väl alla men alla som går stavgång nyttjar inte de till fullo. Många är det människor man ser med dessa pinnar som knappt sätter i dom i marken när dom går. Fel teknik - ja, då får man inte ut lika mycket av träningen. Jag har gått stavgång sedan jag i 9-års åldern började tävla i skidor. Vi gick ofta upp för branta backar, vi körde även "sprätt" med stavarna då man - precis som det låter, sprättar upp för backen. I princip springer. Imorse tog jag mig en 45 minuters, rätt tuff stavgångsrunda. Jag gick upp till TV-masten och sedan gick jag till toppstugan i slalombacken. Dock inte helt snöfritt i slalombacken så jag gick bilvägen. En härlig start på denna lördagsmorgon!



Vår! Då klättrar man gärna uppför fjället.
Mer stavgång åt folket!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

C - om mig

2010-05-07 @ 20:30:11

Ålder: 30
Civilstånd: singel
Favoritmärke: Nike och Craft
Löparskor: Asics
Spinningskor: Reebok
Träningmusik: ja, om jag inte springer i skogen eller åker skidor
Favoritträning: det mesta utom sånt som innefattar dans
Träningsmotto: Ta omvägar!
Tävlat i: längskidor, friidrott/löpning, fotboll, handboll & andra lagsporter
Träningspass: långa & sköna
Favoritfrukost: rågflingegröt med linfrön & gojibär med mosad banan
Träningsmål: träna varierat & våga prova nya grejer
Vill främst förbättra: vill bli snabbare löpare (inte bara vara seg och uthållig)
Träningsbloggar jag (ofta) läser:
KatrinTri
GymGlam
Life of a fitness star

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Medlemsfest, here we go!

2010-05-07 @ 20:18:07

Hade bokat in mig på ett spinningpass idag (skulle ändå till gymmet eftersom jag skulle hämta ut biljetten till medlemsfesten imorgon) men jag avbokade det då jag ganska snabbt insåg att kroppen inte samarbetar idag heller. Det blev 40 minuters power walk istället.



E - du skulle ha varit här! Kvällen blir kanon tror jag. Jag satsar givetvis på att vinna PT-timmarna.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

- Jag är tillbaka

2010-05-05 @ 23:47:45

Förlåt för en JÄTTDÅÅLIG uppdatering från usa, finns inget att skylla på...

Jag tränar på som vanligt och försöker hitta en bra balans!

Förr:
Minst 5 koppar kaffe/dag
Minst 3 Restaurang besök/veckan
Gosaker något litet varje dag
Öl eller vin varje helg
Något slags kött varje dag
Pasta minst 1gång/dag
1 Paket cigg i veckan

Nu:
Har inte druckit kaffe på 2 veckor
Max 1 restaurang besök i veckan
Gosakerna får vänta till helgen
Öl och vin jobbar ja på...
Äter kött max 1gång i veckan
Och samma sak med Pasta
2 cigaretter per vecka


1 uppdatering per dag ska jag iallafall försöka hinna med!
 (Förlåt C, ja ska bli bättre)

Permalink - E Kommentarer (1) Trackbacks ()

Cykelromantik

2010-05-05 @ 16:38:12

När jag var 16 år (alltså 14 år sedan) fick jag en mountain bike, en "Mont Blanc". Inte bara var den snygg utan också helt underbar att cykla på. Den lever fortfarande men växklarna är lite sisådär. Den har gått många mil, den har till och med bott i Oslo med mig under 1,5 år. Den är så härlig, den rullar bra, jag sitter bra på den - den är perfekt! Funderar på att lämna in den och få växlarna fixade, skulle älska att kunna cykla med den i sommar! Långa träningspass runt omkring stan, kanske lite grusvägar, några stigar (inte för att jag är någon mästare på att klättra med cykeln), helt enkelt många mils rullande. Kom igen cykeln, bli frisk!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till salu!

2010-05-05 @ 06:50:36

Just nu: säljer mina fina rullskidor (skate) på Blocket.

Permalink Träningstillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag går & går & går & går...

2010-05-05 @ 06:44:34

Jag fortsätter att promenera, min kropp vill inte riktigt samarbeta med mig just nu. Ibland blir det en promenad i rätt så lugnt tempo där det utan problem går att föra en konversation, men som oftast så håller jag ett tempo som inte är långt ifrån jogging. Skönt att börja dagen med en power walk!

Ikväll är planen att jag, I & I ska på BODYBALANCE. Brukar vara väldigt sköna pass. Hur går det på andra sidan Atlanten? ;)

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0

Sök i bloggen