Keso funkar "till" och "i" allt!

2010-03-31 @ 12:24:23



Aj min höft... eller inte super-AJ men en del, i alla fall när jag har suttit ner en stund. Jag tog mig en 60-minuters power walk och då gick det bra, då var jag varm och kände inte alls av höften lika mycket. Men nu har jag suttit en stund och då stelnar jag till. Jag vill ju köra spinning ikväll!

I alla fulla fall så gjorde jag kesoplättar när jag kom hem. 1 ägg, ca 125g keso, 1,5 msk fullkornsdinkelmjöl, lite proteinpulver med vaniljsmak och en nypa salt. Till det åt jag avocadoröra (avocado+kesella), gurka och vindruvor. Gott! Nu ska jag fylla eftermiddagen med skolarbete. Ha en fin dag!


Den gula drycken är min dagliga Berocca :)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klagomuren

2010-03-31 @ 09:42:12

Usch, jag tycker verkligen inte om att klaga men nu gör jag det i alla fall. Ibland har jag ont i ryggen, mitt dåliga leverne under många år samt snabbväxten som barn har gjort sitt, nyckelbenet som ligger ur led (sedan ungefär 13 år tillbaka) gör inte det hela bättre. Jag har en höft som knakar nå fruktansvärt ibland och någon gång (rätt sällan) har jag ont från höften och hela vägen ner i foten. Där är jag nu. Jag skyller inte på någon speciell träning men jag tror att stretch-övningarna i BODYBALANCE ligger lite bakom. Inte för att jag har tänkt sluta med det, jag tar det bara som ett tecken på att jag behöver mjukas upp ytterligare - för jag är verkligen stel!

Kvällen spinningpass ligger i riskzonen, jag ska i alla fall ta mig en promenad nu innan lunch och sen får vi se hur pass ont jag har. Ikväll är det ju puls-spinning dessutom, vilket jag älskar! Synd om jag inte kan vara med :(

Troligtvis blir det fjällen och skoterkörning lördag-söndag. Härligt!

Ingen vårsol idag, men promenaden blir säkert skön ändå!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdatering: Hur många pushups klarar du?

2010-03-30 @ 18:00:00

Jag började göra pushups 7 mars och då klarade jag bara ett par stycken på knäna. Min axel (har nyckelbenet ur led) gör att det knakar, gnisslar, är obehagligt + att jag inte är lika stark i vänster arm. Men nu, mindre än en månad senare har jag inga problem att göra (på knäna givetvis) 8 st 3 gånger. Jag väljer att öka sakta, 1-2 pushups per vecka. Detta för att jag inte ska få några problem med axeln, men det går framåt! Helt klart! Jag jobbar vidare. Målet är som sagt 10 st "vanliga" innan sommaren.

Länken till höger leder dig till programmet jag "halvföljer" :)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spring i benen!

2010-03-30 @ 17:52:25

Vi har snö så vi klarar oss nu... solen har verkligen varit framme idag. Trots att man blir blöt som en skurtrasa om fötterna när man springer så kunde jag ändå inte motstå att göra en runda efter skolan. Det blev 40 minuter varav 20 minuter i lite högre tempo, kände att jag hade det i benen. Jag funderade oxå lite på vad jag skulle kunna ha för mål under april och troligtvis blir det nåt "löpbetonat", nåt med intervaller/intervalltempo kanske? Jag får fundera vidare...



Än så länge är det lite biltrafik men ju närmare hockeymatch man kommer - desto fler bilar som ska till templet. 68 minuter till nedslöpp. Ikväll är det kvartsfinal 7 av 7 och nu gäller det. Snälla, vi vill se er i semifinal!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Joel kinnaman

2010-03-29 @ 22:32:16



Jorden Runt på 40 dagar, och självklart är jag med!
Tack för tipset C
Har anmält mig, kommer kanske inte att bidra med så jättemånga kilometer.
Men jag ska försöka att komma med bland dom 100 bästa...hmm undra hur det ska gå?
Det är ca 460st som är med i tävlingen just nu.
Kommer att uppdatera hur långt jag springer per dag och i "vart" vi befinner oss.
Här kan ni också följa resan Nike

Önska mig Lycka till!!!

/E

Permalink - E Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ägg & Fitness

2010-03-29 @ 18:42:10


Jag är inte så nöjd med min nya äggkokare. Köpte den på Åhlens för 59kr och än så länge har jag inte lyckats få till det, och så mycket tid tjänar man inte heller på det... Fortsätter nog att koka ägg på "det vanliga sättet".

Desto mer nöjd är jag över att nya numret av Fitness Magazine har kommit. Läsa EFTER skolarbetet är klart!

Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kom ut ur garderoben!

2010-03-29 @ 18:31:33

Våren borde snart vara här. Jag ser i alla fall fram emot att springa på skogsstigar & att ta fram dessa ur garderoben:

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

2010-03-27 @ 13:01:57

Snö, snö och snö. Visst älskar jag snö, men det är inte alltid det är roligt att fara ut och springa eller åka skidor när det snöar och blåser så jag bestämde mig för att köra ett spinninpass. Klockan 10.15 har jag oftast varit vaken en bra stund, hunnit äta en rejäl frukost och vara riktigt peppad för att träna. Så oxå idag men jag måste erkänna att benen kände lite stumma idag, förmodligen efter intervallerna igår. Men det gick hyfsat ändå. Efter promenaden hem körde jag lite övningar och hantlar i knappa halvtimmen. Nu väntar jag på att få tvätta ur den svarta hårfärgen, dricka lite kaffe efter lunchen och bara ta det lugnt fram till arbetspasset börjar klockan 16. Ha en fin dag! :)


Skid-SM här, vad gör jag då? Jo, jobbar...
FOTO: Scanpix

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nåt för dig?

2010-03-27 @ 08:46:24

Nåt för dig E och alla andra med NIKE+

Utmaningen finns här.

Permalink Tips Kommentarer (1) Trackbacks ()

Gymetikett?

2010-03-27 @ 08:27:56

Igår kom jag till gymmet strax före halv fyra, tanken var att jag skulle hinna med lite intervaller på löpbandet innan BODYBALANCE-passet kl 16.15. Eftersom alla löpbanden var upptagna så valde jag crosstrainern som uppvärmning, 10 minuter var tanken (jag blir lätt uttråkad om jag står längre än 10-15min). Där jag står och värmer upp ser jag hur 2 av 3 löpband bemannas av folk som knappt rör sig. Den ena håller inte högre takt än 3 km/h PLUS att han pratar i telefon i säkert 10 minuter.

Jag tycker inte illa om folk som går på löpbanden, more power walk to the people! Men detta handlade om två killar som knappt rörde på sig och jag kunde inte tänka annat än "ut och strosa istället för att strosa på löpbandet". Det finns inte så väldans många löpband, dessutom är ett ur funktion just nu.

Det visar sig att min uppvärmning på crosstrainern blir 20 minuter innan jag får springa mina intervaller: 3 x 2min (4,30-tempo) och 3 x 1min (4,40-tempo). Därefter blev det BODYBALANCE med två kompisar, varav den ena gjorde sitt första träningspass på år och dar. Det tyckte jag var värt att missa skid-SM stafetterna här i Skellefteå för :)

Snart är det april... måste klura ut nåt eller några mål för den månaden!

/C

Permalink - C Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förmiddagsspinning

2010-03-24 @ 13:29:25

Det blev 45 minuter spinning under förmiddagen. Skönt pass på Friskvårdskompaniet. Nu väntar lite jobbgrejer sen laddar jag upp för fjärde matchen i AIK's kvartsfinalserie. Nu eller aldrig!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Perfekta morgon drinken!

2010-03-24 @ 05:42:19


Du behöver:
En mixer
2-2½dl vaniljyogurt
Lite lätt mjölk
Sen kan man nästan trycka ner vad som helst, men jag håller mig till:
Jordgubbar
Banan
Hallon
Blåbär
Äpple

Kanon start på morgonen!

/E

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Promenader, - ger energi

2010-03-24 @ 05:35:14

Åh va härligt, imorse när ja fick rast gick jag ut och gick en timme i solen.
Och hade det inte varit för att jag var tvungen att forsätta jobba sen så hade jag gått fortfarande...
22+ i solen, klarblå himmel och en Ipod som dunkade kanon musik i mina öron!

Men ikväll blev de ännu mer träning, inte för att jag tar mina promenader som ett tränings pass,
blir lite mer som mentalhälsa och mycke funderinga kring livet. Men ikväll iallafall blev de 70min träning på Lifetime som vanligt, lite blandat styrka och kondition.

Så nu förtjänar ja minst 6timmars sömn!

/E

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

Femte årstiden

2010-03-23 @ 16:55:43

I norrland kallas det väl för "den femte årstiden" men jag tycker nästan vi borde byta namn till "den underbara årstiden". Fortfarande gott om snö, fina och snabba skidspår, lite asfalt som tittar fram på gångvägarna och sol, sol, sol. Man bara VILL ut och springa (eller åka skidor)!

3:e kvartsfinalen igår, AIK förlorade mot Färjestad i förlängningen. Ovärt. AIK skulle ha vunnit! Nu gäller det vinna imorgon och på fredag.

Idag blev det löpning för min del. Nu behövs inte långkalsonger och inte heller undertröja, utan det räcker med en kortärmad tröja under löparjackan. Det blev 50 minuter i alldeles lagomt tempo. Ungefär 2 månader kvar till Tjejloppet här i stan och jag skulle gärna vilja springa milen då, vi får se i vilken form jag är i. Från och med nu ska jag sakta öka till fler och fler löppass igen. Börjar med att köra 2 pass per vecka.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

- Får ju inte glömma!

2010-03-23 @ 04:09:00



Nu är det inte många dagar kvar på den här månaden heller, och mitt månadsmål som jag igentligen hade i Februari måste ja nu klara, ska köra stenhårt i veckan med mycke kondition och lite mindre styrka.
Ibörjan på nästa vecka har jag tänkt att springa mina 40min som det är tänkt.
Bara att trycka isig nog mycke astma medicin, äta och sova mycke så ska de nog gå bra=)

Har börja fundera lite på vad nästa månadsmål ska bli, inte riktigt hundra än, men de får ni veta nästa vecka!

Permalink Månadens Mål Kommentarer (0) Trackbacks ()

- juST doIT

2010-03-22 @ 22:13:48



/E

Permalink Träningskläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sol, sol och åter sol!

2010-03-22 @ 13:09:19

Både igår och idag har det varit strålande väder! Gårdagen började med ett litet överkroppspass här hemma, resten spenderade jag delvis utomhus (i pulkbacken med några vänner) och delvis i soffan eftersom det var både skidor och skidskytte på tv. Efter alla aktiviteter avslutade jag dagen med spinning 75 minuter. Kände mig stark i kroppen!

Dagen idag började jag med en ordentlig frukost, gott morgonkaffe och sedan tog jag en 60-minuters power walk. På vägen hem stannade jag på Åhlens och köpte en äggkokare för micron. Jag äter gärna ägg men tar mig sällan tid att koka det eftersom jag vill äta frukost direkt jag vaknar. Ska bli spännande att testa den här manicken!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vem har sagt att träningskläder måste vara fula och tråkiga?

2010-03-21 @ 10:20:59


Kläder från INTERSPORT och Stadium.

Permalink Träningskläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Favorit

2010-03-21 @ 10:16:49

Mina favoritträningssockar (finns på INTERSPORT):

Permalink Träningskläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rekord!

2010-03-20 @ 16:09:43

Hade en härlig känsla i kroppen när jag vaknade imorse, berodde det på BODYBALANCE-passet igår måntro? Hursomhelst var ett nytt pass "inne-triathlon" inplanerat idag. Förra gångens resultat blev 14,7km, idag satsade jag på att komma över 15km-sträcket. Och det gjorde jag med råge...

Rodd 10min: 2324m
Cykel 20min: 13 500m
Löpband 15min: 2550m

Sammanlagt: 18 374m (18,3km)

Riktigt nöjd med dagens insats. Det jag känner spontant att jag kan förbättra en aning är löpningen. Jag ska kunna springa 3km helt klart. Det får bli nästa mål.

Ikväll är det dags för kvartsfinal 2 i Skellefteå Kraft Arena. AIK leder med 1-0 i matcher. Nu kör pojkar!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kroppen i balans

2010-03-19 @ 18:11:33

Mitt mål i februari var följande:

"Någon gång under februari månad är mitt mål att testa minst 1 pass som jag aldrig tidigare testat!"

Jag var tyvärr sjuk en vecka så jag flyttade fram mitt lilla mjukstartsmål till mars månad, och nu är det uppnått! Idag har jag testat BODYBALANCE®. Eftersom jag tillhör den skaran människor som är stelare än en konservburk så är det alltid en stor utmaning för mig att testa grejer som innebär att jag helst ska kunna vika mig dubbel. För ett par år sedan testade jag power yoga, inte min grej. Till och med instruktören tittade snett på mig, några såna där "stackars dig"-blickar fick jag. Men jag tror ändå att jag är lite mjukare idag. Värsta stelheten sitter i korsryggen där jag haft stora problem sista åren. Förra året fick jag två ryggskott ganska snabbt efter varandra. Jag kunde inte sitta på väldigt länge. Men hur som haver... åter till ämnet.

Idag testade jag och en bekant alltså BODYBALANCE®. 55 minuter med en blandning av rörelser inspirerade av tai chi, yoga och core-träning. Inte allt för avancerade rörelser så jag, trots min dåliga koordination (ja, den är ganska så dålig) hängde med ganska bra. Hela kalaset avslutades med skön avslappning och det finns absolut värre sätt att inleda helgen på. Nu känner jag mig full av syre och energi. Vi "halvbestämde" att köra samma pass nästa fredag, kanske detta kan bli ett nytt återkommande fredagspass? Trots att jag gillar att träna tills svetten rinner så måste jag ändå säga att detta var ganska trevlig. Någon fler som testat?




/C

Permalink Månadens Mål Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skidor & pankis

2010-03-19 @ 11:59:31

En god pankis till lunch med keso, räkor och grönsaker. Yummie! Redo för lite skidor på tv! Imorse tog jag en skön promenad innan det var dags för dagens lektioner. Härligt sätt att börja morgonen på. I afton ska jag och en anna tös testa Body Balance. Ris eller ros? Vi får se!




/C

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvartsfinal!

2010-03-18 @ 18:17:59

45 härliga minuter i lössnö i lagomt 6 minuters tempo. Väl hemma: blöta löpardojor och en gnutta nervositet inför kvällens kvartsfinal. Nu kör vi AIK!


På den gamla goda tiden! Hockeykamp i gamla ladan. Då: allsvenskan Nu: elitserien Nästa: guld?

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

En miljon besök!

2010-03-17 @ 20:48:14

Spinning ikväll. Pulspass. Låg helt rätt i procent, men jag tog mig inte över 87%... why? Ligger jag för hög i min maxpuls? Men jag vet att jag kommit högre när jag t. ex kört backintervaller. Varför tog jag mig inte upp till 90 idag? Det var hur som helst ett härligt pass. Gymmet firade sin miljonte besökare och jag var givetvis typ nr 999 997. Alla tittade på mig med stora ögon när jag kom in, några minuter senare körde fyrverkerierna igång och jag insåg att jag gått miste om en CRAFT-top med texten "1 miljon" på. Attans. Men jag kämpar vidare :) Vem vet, jag kanske blir besökare nr 2 miljoner...

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Avocadoröra

2010-03-17 @ 16:24:28

Avocadoröra till t. ex sallad:

1 avocado
2 msk kesella
1 klyfta vitlök


mixa eller mosa ihop! Smaskens!

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Viktigt med förebilder

2010-03-17 @ 14:59:58

Jag har många idoler när det gäller idrott av olika slag, människor som lyckas både på och utanför banan. Idrottare som får en fantastisk idrott till att bli något helt magiskt genom bländande teknik, envishet och/eller talang. Gunde Svan har alltid haft en speciellt plats i mitt hjärta, även Vegard Ulvang och Björn Dählie. Många skidåkare, men även löpare och friidrottare. En av mina nuvarande förebilder är Allison Felix, denna grymma 200m-löpare från USA, som jag för övrigt stolt är "Facebook-kompis" med. Hon springer som en gudinna, ingen har ett löpsteg som hon och hon utstrålar passion och glädje när det gäller sin gren. Att ha en förebild eller en idol är inte bara trevligt just när hon eller han tävlar utan jag finner det glädjande att även kunna sporra sig själv vid mentala träningssvackor. Inte för att jag någonsin kommer att komma i närheten av hennes löpning, men jag kan åtminstonde inspireras av hennes glädje för sporten. Kanske blir jag sporrad att göra ett intervallpass när jag läst på nätet om hennes senaste framgångar?


Bild från iaaf.org

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

I love KB!

2010-03-16 @ 19:40:42

Jag älskar kettlebells, verkligen älskar! Det är en sån blandning av allt och på nåt sätt så "luras" jag att styrketräna, vilket jag i vanliga fall inte brukar tycka så hemskt mycket om. Framsteg har jag oxå hunnit göra, sista gångerna har jag bara använt 8kg's vikten. MEN för andra gången har jag oxå väldigt ont i ryggen när jag lämnar lokalen. Varje gång har jag kännt av min svaga ländrygg, men det är bara sista två gångerna som jag haft riktigt ont. Men jag älskar ju kettlebells... är det meningen att jag inte ska kunna köra det i fortsättningen? Kanske min rygg är för svag? Någon som vet? Jag måste ta reda på några bra ryggstärkarövningar så att jag inom kort kan återgå till mina älskade gjutjärnsvikter. 60min träning och power walk till och från gymmet. Skönt att komma hem och bara slappa framför teven!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

U.S is callllliiing

2010-03-15 @ 20:42:52

Nu är min semester slut, och jag är tillbaka i träningskläderna ikväll!

Blir nog en mjukstart, annars blir jag nog sängliggandes resten av veckan.
Har längtat efter Lifetime i 9dagar nu och äntligen är det dags.

Det verkar gå bra med träningen hemma i sverige!


/E

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Pankisar"

2010-03-15 @ 16:18:00

Blev så inspirerad av att läsa Millans Fitnessblogg så jag bestämde mig för att testa hennes "Pankisrecept". Jag valde proteinpulver med lite vaniljsmak och det var absolut ingen nackdel! På med keso och en massa frukt. Ruskigt gott, och snabbt gick det oxå att göra. Värt att testa!

/C

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Promenad i Paris

2010-03-15 @ 11:55:59

För ganska precis ett år sedan var jag i Paris. Idag vilar jag och tar endast en skön & avslappnande promenad till stan och tänker tillbaka på alla fina promenader i vårsoliga Paris!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mitt gym

2010-03-15 @ 11:07:12

Jag gillar Friskvårdskompaniet. Jag har ingen lång historia när det gäller styrketräning, däremot har jag kört spinning hyfsat regelbundet sedan 2000 då jag under ett år bodde i Trollhättan. Min dåvarande sambo var en fåfäng gymbesökare, drack sina konstiga råa-äggblandningar varje morgon och fräschade upp sig inför varje gymbesök. På nåt sätt blev jag ändå sugen på spinning, trots att jag "mobbade" honom för sitt fåfänga beteende. Kanske för att det påminde mest om den träning jag alltid tyckt om, dvs blod-svett-tårar-träning.

Sedan följde en kortare period med månadskort på Friskvårdskompaniet. När jag sedan bodde i Oslo under drygt 1,5 år tränade jag på SATS, i princip bara spinning (förutom löpningen som alltid hängt med mig). Nu tränar jag återigen på Friskvårdskompaniet, stans mysigaste gym. Här tillfredsställs många av mina träningsbehov! Löpningen och skidåkningen släpper jag dock inte men det känns ibland lättare att t. ex köra intervaller på ett löpband än ute i vinterkylan. Ser dock mycket fram emot sommarens skogslöpning. Det finns inget bättre än att springa mitt ute i skogen dagen efter ett rejält regnväder, över stock och sten där jag endast orienterar mig med hjälp av långväga billjud och solens placering. Ser också fram emot sommarens inlinesåkning. Det är sånt som får en vintermänniska som jag att åtminstonde längta lite till sommaren.


Bild från Friskvardskompaniet.se

/C


 

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slut på veckan

2010-03-14 @ 20:17:26

75 minuter söndagsspinning. Kände mig rätt mör i kroppen efter en vecka med rätt mycket och kvalitativ träning. En ordentlig middag i magen nu och bara ta det lugnt i soffan. Gillar att AIK spelar mot Färjestad i kvartsfinalerna.
/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

InneTriathlon

2010-03-14 @ 08:31:07

Blev inspirerad av Karins tävling och bestämde mig för att testa själv. Det gick hyfsat, kände dock att det finns ytterligare meter att vinna. Det är i och för sig bra att jag känner så, då får jag göra om det en annan dag!

Kort kan man väl säga att under 10 min i roddmaskinen (2,2km), 20 min på cykel (10km) och 15 min på löpbandet (2,5km) gäller det att ta sig så långt som möjligt. Mitt resultat: 14,7 km. Nästa gång ska jag över 15!

Ett riktigt trevligt pass. Perfekt för en som jag som annars lätt blir uttråkad i gymmiljö om jag inte kan "tävla" mot mig själv. Testa InneTriathlon!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pistol?

2010-03-13 @ 12:06:33

Nån gång i livet (kanske 2010?) vill jag kunna göra en sån här:

Kan väl vara ett bra mål? Ett stort mål, dock inte helt omöjligt!

Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Warm-up för mello

2010-03-13 @ 10:45:28

Sol och minus 7 grader... helt perfekt skidväder! Dock var inte min kropp sugen på en så väldigt lång runda så jag värmde bara upp i knappa halvtimmen sen körde jag styrka hemma istället. Avslutade med hundra reps av burpees, situps med vikt, utfall, plankan (100s) och rygglyft. Nu är jag lagom uppvärmd för att heja på Anna Bergendahl ikväll!


Bild från Expressen.se

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Coach i mobilen?

2010-03-13 @ 07:57:55

Helt möjligt. Från Nike. Registrera dig här.

/C

Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Håll tiden, plz

2010-03-12 @ 17:40:22

Det blev Spinning55 ikväll... eller "spinning 50 inkl stretch" som det borde ha hetat. Ibland blir jag lite småsur när instruktörerna inte klarar av att hålla tiden. Eller sur kanske jag inte blir, men lite irri :-P
Nu ska jag ta mig en lång & härlig dusch, sen blir det att göra en god fredagsomelett!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läsgodis

2010-03-12 @ 13:04:14

Har bara som snabbast kollat igenom Träningsguide, so far so good...



/C

Permalink Tidningar/Böcker Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte ett öga torrt!

2010-03-10 @ 10:15:13


Fantastisk video. Jag gråter floder varje gång jag ser den. Tänker på min egen pappa, som förmodligen skulle göra detsamma för mig!

/C

Permalink Film/TV Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min källa till glädje

2010-03-10 @ 09:53:48

Vinterlöpning är härligt, vårvinterlöpning är ännu härligare och adderar man dessutom "tidig morgon" så kan det inte bli fel. En bra start på dagen! Hopp in i duschen och sen mot stadens kärna för att käka lunch med en bekant på Glädjekällan. Ha en fin dag!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gundelina!

2010-03-09 @ 12:45:48


Jag älskar den här filmen av mig själv. I rosa overall utklassar jag allt motstånd! Min bror är oxå med på ett litet hörn...

Idag har jag åkt skidor, inte i rosa overall dock. Kroppen kändes ganska mör, särskilt armarna så det blev bara en kortare skate-runda. Just när det gäller skidor så är det så mycket mer än själva svettandet som är underbart. Som idag t. ex, nollgradigt, soligt, en underbar vårvinterdag. Då gör det inget att kroppen är mör och att jag inte orkar så mycket som jag vill. Skidor är underbart!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Löparens värld

2010-03-08 @ 20:28:18

Morgonstund har guld i mun! Först rågflingegröt med mosad banan (som alltid) och sedan en tur till gymmet. Körde bl. a intervaller på löpbandet, först 6x60sek (30 vila) därefter 30x6 (15 vila). Ser fram emot vårens och sommarens löpning!  En vacker dag ska jag åter springa milen på drygt 40 och 5 km på 19-20 minuter. Det var oerhört länge sedan jag gjorde det, men jag hoppas åtminstonde att jag kan komma i närheten. Lutar åt att jag springer Tjejloppet i Skellefteå, kanske Blodomloppet oxå. Vi får se.

Ikväll invigde jag mitt nya hantelset. Köpte det på Rusta för 349kr. 20 kg's set, givetvis med två hantlar. Gillar att bara behöva byta vikter/skivor och inte hålla på och samla på sig en massa hantlar här hemma. Skönt att "pumpa" lite (vilket jag inte direkt varit så förtjust i tidigare).

Jag skulle vilja ha en PT... någon som kunde kolla lite på mitt träningsupplägg och ev justera, ta bort, lägga till pass. Någon som vet nån bra PT-tjänst via webben? Nån bra PT-blogg?

Inte för att jag kanske kan kalla mig för löpare, även om jag sprungit hyfsat regelbundet sedan jag var barn, men jag är i alla fall en trogen läsare av Runners World. Nya numret inhandlades idag!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

x2

2010-03-07 @ 19:17:15

...blev det idag. Kom just hem efter ett 75-minuters spinningpass. Ibland har man energi, ibland inte. Idag hade jag energi (tror jag) att köra 2 pass. Då gäller det att inte slarva med maten för då ligger jag platt dagen efter. Eftersom E reser runt i USA denna veckan så får jag själv stå för peppning och motivation. Heja C! Nu ska jag göra nåt helt annat, se Shutter Island med två väninnor.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur många armhävningar klarar du?

2010-03-07 @ 15:41:43

När jag var yngre, tränade längdskidor och var i väldigt god form så fixade jag armhävningar hur lätt som helst. Jag gjorde 30-40 st både morgon och kväll och ibland filmade jag till och med mina ansträngningar bara för att kunna bevisa för pappa att jag verkligen klarade det - och inte fuskade. Idag är jag för det första inte alls lika vältränad, dessutom har jag en luxation i nyckelbenet (dvs mitt nyckelben ligger ur led konstant) så vänstra sidan är inte så väldigt stark. De gånger jag försöker mig på armhävningar ger jag upp pga:
1. jag orkar inte så många...
2. det knakar lite otäckt när benbitarna i axeln gnids mot varandra

Mest beror det nog på anledning 1. Jag har svårt för att inse att jag inte klarar av vissa saker som jag klarade i 12-13 års åldern. Men nu ska det bli ändring på det! På nätet finns ett program man kan följa. Inte för att jag vill kunna göra 100 armhävningar, men väl 10-15 st skulle kännas bra. Så jag ska försöka mig på det. Fullständig info och träningsprogram finns här. Min första vecka ser alltså ut så här:

Dag 1: 2, 3, 2, 2, 3 st armhävningar med 60 sek vila mellan

Dag 2: 3, 4, 2, 3, 4 - 90 sek vila

Dag 3: 4, 5, 4, 4, 5 - 120 sek vila

Fixar jag inte första veckan så gör jag om den, annars blir det att gå vidare till vecka 2. Vi får se hur det går! Det är väl rimligt att säga att jag innan sommaren ska kunna klara 10 st? Någon som har armhävningstips?

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grönt är skönt

2010-03-07 @ 15:22:37

Inte gjort av Room Service eller Äntligen hemma-gänget, men vi har hur som helst fått ett litet nytt utseende som förhoppningsvis leder till att vi tycker det är ännu roligare att uppdatera bloggen :)

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ge mig kraft!

2010-03-07 @ 10:54:14

Jag älskar Nike, men när jag åker skidor klär jag mig helst i Craft. Just nu har jag faktiskt en uppsättmomg med både dress, pannband och skidhandskar från Craft. Ibland åker jag även i mina New Line-byxor (som jag annars springer i). Dels så tycker jag att de gör snygga grejer helt enkelt, men jag brukar oxå gilla passformen. Lagom tajt, men inte för pösigt. Ogillar när träningskläder sitter för löst. När det gäller skidåkning så är utrustningen kanske inte avgörande för hur det ska gå att utföra ett träningspass, men det blir större glädje om man har grejer man trivs med och då får man även ut mer av träningen. Om man räknar bort hårdvaran (dvs skidor, stavar och pjäxor) kan jag tycka att det är viktigt att satsa på ett par handskar som sitter bra och håller värmen. Jag fryser alltid om mina händer (även inomhus) så därför lägger jag hellre ett par hundra extra på ett par ordentliga handskar.


Sista 2 veckorna har jag tränat väldigt sporadiskt. Förkylning och min dåliga rygg har hindrat mig en hel del. Men idag blev det 1 mil skidor, skate. Gick lite småtrögt, lite för mycket nysnö så det sög lite under skidorna. Men väldigt skönt att vara ute och röra på sig igen!

/C 

Permalink Träningskläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara Nike som gäller?

2010-03-03 @ 10:57:53


Funderar på ett nytt träningslinne... (finns på Stadium)
Eller så är jag sugen på ett par byxor från BetterBodies, det enda som avskräcker mig är att deras byxor är "gjorda för muskliga ben" vilket jag inte direkt har, jag har ganska raka, vanliga ben :-P

/C

Permalink Träningskläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lumbago...

2010-03-03 @ 10:12:58

Jag har haft 2 ryggskott i mitt liv. Som barn växte jag snabbt och fick en crap-rygg på köpet. Som 17-åring skadade jag axeln och slet av ledband samt nyckelbenet ur led (där det fortfarande ligger... helt ensam utan ledband). Min rygg har sällan varit en god vän! Men med träning brukar den funka hyfsat, dvs jag kan fortfarande vara stel men inte så stel som jag kan vara annars. När ryggen är riktigt illa så är det mest jobbigt att sitta på en stol eller diska.

Varför skriver jag om detta? Jo, eftersom min s****s rygg "knack" till igår under kettlebells passet. Det gjorde lite ont, sen blev det värre och värre och innan sängdags (några timmar senare) hade jag stelnat till ordentligt trots att jag legat på min värmedyna rätt länge. Idag skulle jag egentligen köra lite lunchspinning, men det är bara att glömma. Får se om jag är mindre stel och öm ikväll! Jag som precis blivit frisk från förkylningen. Jag vill träna!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just do it!

2010-03-02 @ 16:21:58

Nu kör vi! Kettlebells och löpband ikväll, varit tokförkyld men på G nu igen. Tjuvvärmde upp med ett litet "hemmapass" igår och även om inte orken är den bästa så finns träningsviljan där. Absolut! Att vara sjuk, tycka synd om sig själv (snörvel), ha mens och äta, äta, äta är inte den bästa kombinationen! Jag gillar inte känslan av att "inte orka till hundra" efter en förkylning.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis Canada

2010-03-01 @ 00:39:49

Inget guld till mig iallafall!

Men Grattis Canada, hade väl hoppats på att Usa hade fått tagit hem guldet men...

Träningen här bort på andra sidan gårutmärkt, trotts att jag inte har varit så duktig på att skriva, förlåt!
Men mitt mål för februari, kommer jag inte att uppnå, trotts att jag har 5½ timme kvar innan tolv.
Men ja lägger det ihögen för ouppnåddamål och Sattsar på 40min pålöpbandet i Mars istället!

Nu ska jag åka iväg och göra veckans sista träningspass, Löpbandet!!!

C hur går de där hemma?

/E

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0

Sök i bloggen