Visst är det kul med fotboll, men...

2010-06-30 @ 20:45:18

Vissa positiva egenskaper kan oxå vara ens karaktärsfel. Några av mina är:

- jag går IN i närkamper, till 110%

- jag springer tills jag inte springer mer

- jag kastar mig, av ren reflex. Kan inte låta bli det! (och det gäller i nästan alla såna sporter) Det kan resultera i att jag ramlar hit och dit och inte helt ovanligt krockar med medspelare

Ska man då spela fotboll för skojs skull, visserligen med ett litet allvarligt inslag, så kanske man kan ta det lite coooolt. Man behöver inte vara överallt och man behöver inte hålla samma "tempo" som alla killar. Men det gör jag, eller försöker i alla fall. Ibland är det bra, ibland är det mindre bra. Spelsinne har jag. Ikväll trampade jag snett, fortsatte att spela (efter att en av mina lagkamrater hjälpt mig, 2 av spelarna var dessutom läkare... så jag var i gott sällskap om det hade behövts) så nu ligger jag med foten inlindad i högläge och hoppas på att den inte ska svälla allt för mycket. Har stukat mina båda fotleder rätt mycket så svullnaden brukar komma rätt fort och vara ganska rejäl. Men nog tjatat om det... vi får se om det blir att joina dom nästa vecka oxå. Visst är det kul som alternativ träning, men kombinationen av dålig och ojämn fotbollsplan samt mina positiva egenskaper/karaktärsfel är kanske inte den bästa :-P

Fotbollsträning 4 mot 4 (mål endast genom nick och volleytillslag) i 90 minuter får betyg 3 leriga skor av 5 möjliga.

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fussball!

2010-06-30 @ 17:05:49

Skön och behaglig kvällsjogg i 40 minuter igår kväll. Otroligt mycket pollen och givetvis ska alla fantastiska blommor och växter finnas där jag vill springa.

Snart dags för fotboll (back-up plan = volleyboll) med ett gäng främlingar och bekanta. Väldigt länge sedan jag spelade, och på den tiden jag tränade fotboll så var jag målis. Har inte direkt några finter i backfickan att plocka fram och skrämma mina motståndare med. Min handled är blå, men inte direkt öm. Inte nog blå för att jag ska smälla upp en bild här och skryta med min blåhet ;)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blå handled.

2010-06-29 @ 09:26:44

Igår kväll blev det 90 minuter beachvolley, 3 mot 3, riktigt bra spel stundtals. I slutet av matchen så kändes handleden konstigt, jag tittade ner på den och insåg att jag var alldeles blå och svullen. Såg ut som att att gäng blodkärl gaddat ihop sig och bildat 1 stort kärl. Det gjorde inte direkt ont föränn jag kom hem, kände att jag blev lite stelare & stelare. Idag känns det bättre, är fortfarande lite öm och stel men jag tror inte att det är nån fara på taket. Ut i skogen nu!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny design

2010-06-28 @ 14:45:45

Jag började så smått, men sen tog jag en paus så nu får sidan se lite sisådär ut tills jag orkar fortsätta. Har i alla fall åkt lite inlines i det tokfina vädret! Ikväll: brännboll och (förhoppningsvis) beach volley.

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans träning:

2010-06-27 @ 22:26:50


Antal kilometer på cykelsadeln:
ca 57km

Brännbollsminuter:
45

Beachvolleyminuter:
90

Power walk:
110min

Löpning:
85min

Bodybalance:
55min

Övrig träning/aktivitet:
Discgolf 90min

Antal vilodagar: 2

Rätt lugn & behaglig träningsvecka. Skönt att byta ut spinningpassen mot "vanlig" cykling. Kommande vecka ska jag satsa på att återgå till mina vanliga morgonpromenader. Det mår jag gott av!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Note to self: ny sadel!

2010-06-27 @ 17:41:53

Efter lunch tog jag mig en power walk, 60 min, enbart i skog & terräng. Precis som jag vill ha det!

Kvällens (aftonens) träning bestod av 22 km cykel, 55 minuter. Ruskig motvind halva vägen, ibland höll jag på att blåsa av vägen när något stort fordon passerade mig och benen fick verkligen jobba idag! Utecykling vs spinning... cykling ute vinner stort! ;) Snart måndag, snart en ny träningsvecka.

Note to self: så fort lönen kommit in på kontot så ska jag köpa en ny sadel.

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cykla.se?

2010-06-27 @ 17:31:45

Var är det bäst att logga sin träning? FunBeat? Cykla.se? Jogg.se? Har registrerat mig men knappt använt någon av dom (förutom jogg.se under en period) och känner mig lite vilsen i den världen...

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

En tvådagars

2010-06-27 @ 11:06:54

V I L A bör man, annars dör man. 2 dagars vila, inte gjort många knop. Spinning i afton? Löpning?

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rockar discgolf?

2010-06-24 @ 21:06:10

Jag gillar sport där man får svettas, känna lite lagom smärta (på ett eller anna sätt), idrotter som blandar in hela kroppen i dess utövning... Ikväll fick jag så äntligen testa discgolf. Det är en fin bana Skellefteå Discgolf erbjuder. Det är många hål, många banor, många hinder & väldigt trevlig personal (förutom den lilla "praktikanten" som inte var så service-minded). Seriösa tävlingar på touren hålls nästan varje år i Skellefteå och klubben har vaskat fram stjärnor, t . ex Jesper Lundmark som tillhör världens främsta spelare.

Mina förväntningar var höga, trots att jag vet med mig att jag är rådålig på att kasta fresbee på stranden. Betyget blir endast 1 lerig sko av 5 möjliga. Jag tror att lite teknikträning skulle göra hela upplevelsen bättre. Med bara betyg 1 så finns det ju utvecklingspotential. Ingen svett rann, så rent träningsmässigt så är det inte min grej.

Det bästa på hela kvällen var när jag skulle dumma mig, bad Fredrik ta fram mobilen för nu skulle han "banne mig få se hur man gör en perfekt putt"... Jag inledde videoinspelningen med "Välkommen, nu ska jag visa hur man gör en perfekt putt" tror ni inte att jag sätter den då! Bildbevis kommer.

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu ska det äntligen bli discgolf!

2010-06-24 @ 18:11:02

Aj, har ont i min axel! Får chilla lite med armhävningarna nu. Har smörjt med Ibumetin och hoppas att det ska göra mindre ont ikväll. Tur i oturen att det är vänster arm och inte höger. Ikväll ska nämligen jag och en kompis åka till Bergsbyn (som har en av Europas bästa discgolfbanor) och testa discgolf. Jag har velat testa det såå många gånger, men aldrig fått med mig någon. Bara för att han är så snäll och följer mig så har jag köpt jordgubbar och glass som vi kan äta efteråt :)

Strax före middagstid tog jag mig en liten löparrunda, upp till TV-masten och ner igen. 35 tunga minuter senare var jag hemma. Benen var otroligt sega idag!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad hände?

2010-06-24 @ 18:07:52

Vad hände med världsmästarna? Vad hände med det självklara slutspelslaget? Vad hände med landet som efter miljoner år gnuggats till en form av stövel och boll? Vad hände med Italien? Tycker iofs inte att någon av deras matcher har visat på stor fotboll, men vem ska kunna fylla tomrummet efter Italien? Jag är inte fotbollstokig men hade ändå sett framför mig att Argentina, Italien, Brasilien, England och Portugal skulle gå vidare... Nu är Italien helt plötsligt borta...


Bild från Aftonbladet

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sista Bodybalance för i sommar...

2010-06-23 @ 20:50:08

Tråkigt. Till skillnad från andra onsdagar så valde jag att värma upp innan passet. Jag sprang hemifrån och ungefär 20 minuter (givetvis en omväg) senare var jag på plats. Vissa övningar har jag, enligt mig, gått framåt i. Jag känner mig mjukare, men det kan å andra sidan inte bli värre. Få klår min stelhet! Andra övningar har jag lång väg att vandra, men det är intressant att se & reflektera över sina framsteg. Snart är det höst och då blir det Bodybalance igen ;)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Benen = bästa transportmedlet

2010-06-22 @ 21:51:24

Jag trodde jag skulle vara mer trött & sliten idag än vad jag faktiskt var. Eftersom jag hade en inplanerad grej kl 11 så passade jag på att transportera mig själv med hjälp av Power walk, mycket effektivt! Strax därefter fick jag erbjudande om att vara med och spela volleyboll ikväll oxå, och jag förberedde både själen och underarmarna för en till kväll med ömma lemmar och sandiga fötter. Men det blev inställt. Istället väntade jag till 9-tiden, då solen värmde lagom, nästan ingen trafik hördes och det allmänt var en sån där härliga sommarkväll - innan jag tog mig en halvtimmes kvällslunk i skogen. En hel del tryck i benen ikväll och det var hur härligt som helst att bara springa!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Brännboll och beach volley!

2010-06-21 @ 22:47:21

Har just placerat mina fötter i ett improviserat fotbad. Det behövdes kan jag meddela. 19.30 samlades 10 tappra för att spela brännboll. Vi körde med ganska liten plan & högt tempo. 45 minuter senare bestämde vi oss för att förflytta hela gänget till närmsta beach volleyplan. Succé! 1,5 timme senare cyklade jag hemåt. Tyvärr så är jag en riktig "släng-apa", jag kastar mig reflexmässigt hela tiden (kanske spår sedan fotbollsmålvaktstiden och handbollstiden). Ibland tänker jag t. o. m på att jag inte behöver vara överallt och jag behöver inte kasta mig på svårtagna bollar, men jag gör det ändå. Kan lixom inte stoppa mig själv! Men det var hur kul som helst att spela. Nästa måndag satsar vi på uppvärmning (brännboll) och sedan lite volleboll igen. Man bör kanske inte träna 4 timmar varje dag... :p sovmorgon imorgon!

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trettiofemkilometer

2010-06-21 @ 11:51:53

Inget regn så långt ögat kunde nå... I med lite näring och sen ut på cykeltur. Jag måste köpa en ny sadel, den tar död på alla mina delar där nere. Förutom sadelbekymret så gick det bra. Norrböle - Myckle - Medle - Klutmark - Bergsbyn - Norrböle om det säger er nåt. 35 km på 85 min med motvind och sidvind. Flera gånger bad jag till vädergudarna att jag åtminstone skulle få nån sträcka med medvind men det blev aldrig så. Vinden vänder sig tydligen beroende på i vilken riktning jag cyklar... :-P Ikväll hoppas jag på brännboll, kom igen Skelletbor!

Ha en fin dag!

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hyfsad träningsvecka

2010-06-21 @ 11:46:20

Måndag: Spinning 45 min + Löpning 30 min (inkl några intervaller)

Tisdag: Power walk 45 min + cykel terräng 35 min

Onsdag: Inlines 40 min

Torsdag: VILA

Fredag: Cykel landsväg 40 min

Lördag: gym 60 min

Söndag: Löpning (läs: morgonjogg) 40 min + Spinning 55 min samt rodd 10 min

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det givmilda midsommar-fåret

2010-06-20 @ 11:54:06

Finns tomten? Nä, det tror inte jag. Varför ska man då skriva önskelistor till tomten när man kan hitta på en ny figur, t.ex det givmilda midsommar-fåret, som folk kan tro på eller inte tro på. Eftersom det är så många månader kvar till julafton så väljer jag att skriva min önskelista till det givmilda midsommar-fåret:

1. Nya löparskor
2. Ny cykelsadel
3. Ny cykeldator (inget märkvärdigt)
4. Trekvarts tajts

Idag regnar det oxå, men jag valde att se skönheten i regnet dvs härlig luft för en astmatiker samt en skön nerkylande effekt. Det blev en 40-minuters morgonjogg. Tog inte ut mig med än nödvändigt utan lunkade på i min egen takt. Idag hade jag dessutom musik i öronen, allt från Lenas Sattelite till Lovestoned med Rising girl. Nu ska det dunkas hög musik för städning står på schemat :)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träningsroyalist!

2010-06-19 @ 13:07:42

Ibland ser jag någon på gymmet som går runt, runt, runt... Några sekunder sätter sig han/hon ner vid en maskin, gör några upprepningar och går sedan vidare - och då har man tur ska jag meddela. En del av dessa "gångare" får man aldrig se sitta, ligga eller röra sig på något annat sätt. Min fråga är då följande: vad gör hon/han på gymmet? Det uppenbara är kanske att man söker en partner eller flirt, men hur motiverar man sig att gå igenom allt för att komma till gymmet och "gå runt & flirta". Man ska packa träningskläder, ta sig dit & en massa annat. Det är en av anledningarna till att jag hellre tränar hemma. Det är så enkelt! Ta på sig träningskläder, snöra skorna och fylla på lite vätska, ja det tar ju bara några minuter. Det ska vara enkelt att träna!

När jag vaknade imorse var jag sugen på att springa alternativt cykla men eftersom regnet valde att ösa ner idag så bestämde jag mig för att ta bilen (!!!) till gymmet och köra lite överkropp. Jag träffade på en sån där "gångare", såg honom bara sitta ner en gång, resten av tiden strosade han runt. Han var troligtvis inte på jakt efter en partner eftersom hans flickvän stod på en crosstrainer med sin stora gravidmage. Kanske han bara ville övervaka henne?

Hursomhaver så körde jag lite crosstrainer, rodd, stakningsmaskin och mage. 60 minuter senare tog jag mig en långstretch i stretchrummet. Ett härligt sätt att börja lördagen på. Nu ska jag öka tempot lite så jag hinner till Ida i god tid till kronprinsessvigseln. Och ja, jag är royalist!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu rullar jag!

2010-06-18 @ 18:51:11

Nu är cykeln igång på riktigt! Förutom att sadeln vill jäklas lite med mig, tror jag får köpa mig en ny. Idag har det varit två skolavslutningar. Vid den andra drygt 1,5 mil utanför stan, valde jag att få skjuts tillsammans med min cykel samt en väska med träningskläder. Hem cyklade jag. Ordentlig motvind men oj så skönt att få trycka på ordentligt med benen. Några regndroppar föll men det stoppade inte mig. Hoppas det blir uppehåll i helgen så att jag kan göra nån långtur!

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skogscykling

2010-06-15 @ 17:30:27

Äntligen är min cykel hemma, efter en vecka på lagning. Givetvis ville jag testcykla på en gång, kolla så att växlarna verkligen fungerade. Jag tog på mig hjälmen, lämpliga kläder och placerade vattenflaskan i hållaren och begav mig ut i skogen. Upp och ner, hit & dit, alldeles lagom. Insåg att jag varken har däck eller balans att cykla hursomhelst så jag höll mig till stigar av bredare typ. Vattenflaskan guppade ur sin hållare 3 gånger så det var bara att vända om. Efter 35 minuter med en snittpuls på drygt 150 kom jag hem igen. Tänkte börja lite lugnt, nästa gång blir det nog en längre runda. Nöjd var jag i alla fall. "Pankisar" till middag och nu är jag redo att använda locktång för att testa bröllopsfrisyr på Ida. Förra gången blev inställt. Ha en fin kväll!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag ska bli snabbare minsann!

2010-06-14 @ 18:14:52

Bland det härligaste (i träningsväg) som finns är att komma hem från ett rejält löpintervallpass. Det ska gärna ha varit stans tungaste backe som bestigits x antal gånger. Jag vet mycket väl hur bra det är att köra intervaller men nu är det länge sedan. När jag så smått började om med löpningen igen för 2-3 veckor sedan så bestämde jag mig för att bara satsa på behagliga pass i början, långa som korta, skön lunkjogg helt enkelt. Men så idag, eftersom brännbollen blev inställd, så beslutade jag mig för att testa lite intervaller. Kolla läget lixom. Uppvärmning en kvart ungefär, sen stannade jag tillfälligt av vid elljusspårets tyngsta backe (där jag brukar köra intervaller ibland) och rushade upp för halva backen 5 gånger. "That's enough for today" sa jag till mig själv och lunkade 10 minuter innan jag var hemma igen. Den där enormt härliga after-intervall-känslan kanske inte är maxad ikväll men det känns skönt att ha kommit igång lite igen. Mina ben är av segt virke, jag kan sega på hur länge som helst, men snabbhet - ja, det har aldrig varit min styrka. Så i sommar ska jag ha som mål att bli snabbare.

Förutom kvällens pass körde jag ett spinningpass vid lunchtid. Bra instruktör, Josefin, och ett väldigt blandat pass men mest backe och ståendes. Bra träningsdag helt enkelt!

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Latsöndag

2010-06-13 @ 20:33:42

Power walk 60 minuter... resten av dagen har jag varit ganska lat. Eller egentligen inte lat eftersom jag städat här hemma och hunnit strosa längs älven en timme ikväll, men kvällens planerade "lill" löparrunda står jag över. Siktar in mig på lunchspinningen imorgon samt kvällens brännboll! Alla Skelleftebor: brännboll på gräsplanen vid punkthusen kl 19.30. Alla är välkomna!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite VM i alla fall

2010-06-12 @ 17:11:34

Lite fotbolls-VM ska man väl se även om jag är långt ifrån någon fotbollstok. Kvällens match England - USA lockar väl lite. Just nu strötittar jag lite på Lagerbäcks Nigeria som kämpar mot Maradonas Argentina. Jag har länge hållit Argentina som favorit så jag tvivlar på att Nigeria har nåt att komma med mot dessa i dagens match.

Vid 14-tiden idag tog jag mig en 45-minuters löparrunda i sol & blåst. Idag gillade jag blåsten mer. Den hjälpte mig upp för sista backen medan solen bara gassade på och gjorde mig mer "solstingig". I och för sig så brukar astman inte gilla blåst, men just idag föredrog jag den.

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träningsräka

2010-06-11 @ 19:49:26

Röd som en räka är jag. Morgonens power walk var toppenskön! Före dagens middag hann jag med ett spinningpass, 45 minuter. Ibland tänker jag att det är bättre att köra 55 eller 75 minuter, men pressar man sig och fokuserar i 45 minuter så duger det gott och väl. Tror att många, tyvärr, som väljer de längre passen tar det lite lugnare. Jag minns instruktörerna i Oslo (på SATS) som alltid var så duktiga på att peppa (lagom) och få en att se tiden som var kvar som nåt positivt. "Nu har ni bara 30 minuter på att ta ut allt ni vill" osv. Många instruktörer kör tyvärr med inställningen: "kom igen nu, nu har ni gjort bort det värsta" osv. Ibland måste man tänka tvärtom... nu är det fredag kväll och jag ska inte tänka alls utan bara umgås med några kusiner och sen blir det nog Hawai-fest på Mollys med ett annat gäng! Trevlig helg!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Go Rune, Go!

2010-06-10 @ 18:04:01

Av ren slump råkade jag zappa in på Kulturkanalen och se en stund av Rune Larsson föredrag. Temat var tydligen "myter om mat" men han pratade mycket om löparglädje oxå. Han är numera min nya idol. Har tidigare läst hans spalter i Runners world men det var första gången jag hörde honom tala. Med humorn lyckades han få mig ännu mer "springarsugen" än vad jag redan är!


Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

V I L A

2010-06-10 @ 11:34:10

Gårdagens träning bestod av Spinning 45 minuter samt Bodybalance 55 minuter. Båda väldigt sköna pass men trött i kroppen var jag i stort sett hela dagen så idag blir det VILA! Vila till 100%. Det mest ansträngande jag ska göra är att testa göra en bröllopsfrisyr på en kompis. Locktången väger inte så mycket så jag tror jag fixar det ;)

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stel som få

2010-06-09 @ 09:51:17

Jag är stel i kroppen. Mest överkroppen och jag skyller givetvis på allt kastande under måndagens brännboll. Man kan tycka att en gammal spjutkastare och handbollsspelare ska klara mer, men det var å andra sidan många år sedan min arm var så pass aktiv :) Ska strax göra mig redo för lunchspinning, innan dess ska jag lämna in cykeln för lagning. Förhoppningsvis blir det ingen dyr historia och jag hoppas på många cykelmil under sommaren. Hoppas kan man alltid göra...

Ha en fin träningsdag!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

My bike, my love!

2010-06-08 @ 16:26:16

Min cykel har hängt med länge. Den har bott i både Trollhättan och Oslo, förutom Skellefteå - men jag älskar den. Den går fort, storleken är perfekt och jag blir som en fjantig tonåring så fort jag cyklar på den. Helt plötsligt ska jag småhoppa från höga trottoarkanter och cykla ikapp med mopeder. Nu är den hemma iaf, fixat lite med den idag, oljat den, försökte fixa sadeln (den ska flyttas fram) men jag klarade inte av skruven (jag skyller enbart på rost, inte styrka... haha). Växlarna som "fixades" av en cykelgubbe för nåt år sedan strular fortfarande, han var förmodligen redan då så gaggig att han överhuvudtaget inte kom ihåg att det var just växlarna jag ville ha hjälp med. I afton ska jag cykla förbi staans cykelaffär och kolla pris & ifall det ens är värt att lägga några pengar på det. Men jag vill ju inte ha en ny cykel, jag vill ha min cykel.



Hinner jag ikväll kanske det blir lite gammal hederlig skogscykling!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tabataintervallbrännboll?

2010-06-07 @ 21:34:18

Bollar, slagträn, mål, koner, rep ja ni vet... allt sånt där man har använt sig av genom åren på idrottslektionerna - när jag ser sånt så kan jag inte stå still. Jag springer och springer, glömmer helt bort om jag blir trött eller får ont nånstans så det var inte så konstigt att jag upplevde kvällens brännboll i 60 minuter som ett bra träningspass. Bra intervaller, bra överkroppsträning - ja, bra helt enkelt! Toppen, vi kör nästa måndag oxå. Alla i Skelleftetrakten är inbjudna. Vi ses väl ;)

Betyg: 4 leriga träningsskor av 5 möjliga

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gammal hederlig brännboll!

2010-06-07 @ 12:43:58

Började dagen med en power walk (50min) i skönt drivande tempo. Ikväll blir det nog både en liten löprunda samt att brännboll står på schemat. På Facebook finns evenemanget och för tillfället är 109 st inbjudna... tror dock att vi får satsa på att 20 st dyker upp. Blir vi för många får vi helt enkelt köra turneringar. "Snart är vi större än Brännbollsyran i Umeå" som en sa ;)




/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förra veckans träning:

2010-06-07 @ 12:41:37

Måndag: vila
Tisdag: Power walk 75 min + löpning 5 km
Onsdag: Lunchspinning 45 min + löpning 30 min
Torsdag: Spinning 55 min
Fredag: Power walk 50 min + distanslöpning 60 min
Lördag: Power walk 70 min
Söndag: Löpning 34 min + styrka hemma ca 20 min

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sverige, mamma & Robin

2010-06-06 @ 12:07:18

Kroppen kändes sisådär när jag slog upp mina blå imorse, men jag hade redan bestämt mig för att det skulle bli en liten morgonjogg och så fick det bli! Efter 34 minuters lunkande på Vitberget så körde jag lite styrka i 15-20 minuter. Länge sedan sist så mina armar känns lite svaga just nu :-P hoppas det inte blir någon träningsvärk av det hela.

När det gäller mitt mål att kunna göra 10 push-ups innan sommaren så kan jag ju meddela att jag inte nått det målet. Däremot har jag övergått till att göra "vanliga" istället för på knäna, men jag har inte kommit högre än 3 st... Det positiva är dock att axeln klarar av det, ingen smärta och inte nåt överdrivet knakande. Skönt! Så mitt mål blir istället att jag ska klara 10 st innan hösten. Det borde inte vara nåt problem!



Idag "firar" vi givetvis nationaldag, jag firar även min mamma som blir 64 samt att jag kommer att sitta klistrad framför tv-apparaten när Robin spelar final i Franska öppna. Heja Sverige!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glöm inte att rösta!

2010-06-05 @ 19:00:03

Jag menar givetvis inte höstens riksdalsval, utan det handlar om Sveriges bästa gym. Min röst går oavkortat till Friskvårdskompaniet - Skellefteås (och kanske Sveriges) hemtrevligaste gym! Rösta gör du här.

Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen idag!

2010-06-04 @ 17:18:16

Morgon: power walk 50 minuter

Eftermiddag: 60 min lugn, lätt & behaglig distans. Knappt styrfart :-P men ack så skönt att kunna springa igen!

Till fredagsmiddag gjorde jag wraps med soyafärs & tomater. Yummie! Ha en fin kväll!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag älskar ciabatta-intervaller!

2010-06-03 @ 20:30:31

Jo, jag vet att det inte heter så men av någon anledning så glömmer jag bort ordet så därför använder jag "ciabatta" som ett slags kom-ihåg. Körde spinning 55 minuter ikväll och på Linas pass vankas det alltid (tror jag) dessa tabata-intervaller. Vad jag förstår av dessa så handlar det om 20 sek max - vila 10 sek - 20 sek max osv. Dessa 20 sekunders intervaller kör man sedan 8 gånger. Det handlar om att involvera så mycket av kroppens muskler som möjligt och 20 sekunder klarar väl alla ;) dessutom hinner man pusta ut mer än man tror på 10 sekunder. På dessa pass kör Lina alltid dessa "intervallklumpar" 3 gånger med ca 3 minuters stående cykling mellan. Ikväll satsade jag rätt rejält, satt till och med mellan första och andra omgången, vilket så här i efterhand var ett klokt val. Då kunde jag lägg mer energi på själva tabata'n.

Nog om ciabatta och allt som låter likt... skönt att komma hem, klämma i sig lite mat och borra ner sig i soffan!

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur håller man ordning?

2010-06-03 @ 11:54:29

Hur håller man ordning på alla träningsgrejer? Jag kan i mina ljusa stunder tycka att min ordning (byrå och krokar i badrummet) är ganska hyfsad men helt klart utvecklingsbar. Om det är någon som läser, snälla berätta hur du håller ordning? Hängs allt upp? Tvättas efter varje pass? Hängs ut på vädring? Sulor upp ur träningsskor? Ja, berätta... tips mottages!

Idag regnar det. Eller inte just i skrivande stund, men det är en blöt dag. I och för sig bra med blöta dagar när det gäller pollennivån, men samtidigt lite halvtrist. Satsar på ett spinning-pass med härliga Tabata-intervaller ;)

/C

Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingen nalle idag heller

2010-06-02 @ 20:23:04

Nu börjar stigarna i skogen att torka upp så smått. Härlig halvtimme med ben som kändes helt ok. Klart godkänd puls, det börjar ta sig. Imorgon vankas regn (om man ska tro nyheterna på TV och pappers-Aftonbladet som blivit mitt "måste" varje kväll) så vi får se hur träningen ser ut imorgon.

Hörde ryktas att en kvinna sett en björn i krokarna, i "min" skog, häromveckan. Hoppas han har tagit sitt pick och pack och flyttat så jag slipper hamna öga mot öga med en nalle när jag är ute och springer.



/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu du...

2010-06-02 @ 17:44:42

Eftersom pollen invaderat norra Sverige så valde jag att träna inomhus tidigare idag. Det blev lunchspinning. Har dessutom ÄNTLIGEN hämtat ut min kortisonspray (Pulmicort) så nu ska astman bli ännu bättre. 2 puffar morgon och kväll - here we go! Ett alldeles lagom spinningpass, skön musik, bra instruktör. Gillar Malin R's pass.

Har just ätit middag efter att ha umgåtts med "väninnor med barn" hela eftermiddagen. Lite svårt för att sitta still så jag ska nog försöka mig på en kortare runda i skogen innan jag kryper till kojs - trots att ögonen är torra som fnöske!

Ha en fin kväll!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fel

2010-06-01 @ 18:04:50

Så ja, då var löprundan över. Inför träningspasset gjorde jag 3 stora fel:

1. Jag visste inte att förra tisdagen var säsongens sista "Broarna", så jag blev lite överraskad av att området var helt folktomt... men det går ju lika bra att springa själv!
2. Jag tog ingen allergimedicin
3. Jag drack för lite i eftermiddag, trots att jag trodde att jag druckit tillräckligt
4. Jag gick ut för hårt

Efter ungefär 3 km insåg jag att tempot låg ungefär på en sluttid under 25 minuter, vilket inte alls är i närheten av min form just nu. Alla fantastiska blommande buskar och träd längs slingan gjorde inte det hela bättre, jag puffade en extra gång med Bricanlylen efter halva rundan men det hjälpte inte så mycket. Det hela resulterade i att jag efter 16-17 minuters rätt snabb löpning valde att gå 1 minut, springa 1 minut osv 4 ggr och sedan sista 3 minuterna joggade jag i mål (där ingen speaker fanns...). Jag sprang minuten snabbare än förra gången trots dessa promenadinslag. Nu ska jag inte springa broarna på minst 2 veckor, lägga in lite mer intervallträning och inom 1 1/2 månad ska jag vara i samma löpform som för ett halvår sen. Det är mitt mål! Förra veckans 29 minuter och dagens 28 minuter är mina i särklass sämsta tider på Broarna runt sedan jag var i 10-11 års åldern.

Nu har jag ätit en god laxmiddag och ligger i min soffa och nyser som en galning. Den blomstertid som fucking kommer nu I hate! Ha en fin kväll =)

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lycka till!

2010-06-01 @ 15:38:43

2 dagars helvila! Skönt för kroppen. Imorse tog jag åter en 75-minuters power walk. I skrivande stund sitter jag "lättklädd" och väntar på att få bege mig ner till Nordanåområdet där Broarna runt än en gång hålls. O m jag inte minns fel så läste jag nyligen på en webbsida att det är 45:e året som tävlingarna hålls. Precis som för en vecka sedan så satsar jag inte på några glimrande tider utan jag vill ta mig runt, må gott, springa i ett behagligt tempo och bara njuta av löpningen! Lycka till till mig & alla andra som ska springa/rulla/åka inlines :)

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0

Sök i bloggen