Kom igen nu immunförsvaret!

2010-02-26 @ 13:54:53

När jag var i USA fick jag ställa in träningen några dagar eftersom jag kände mig småkrasslig. Såg framför mig hur det hela skulle bryta ut när jag väl kom hem, men icket! Istället går det nästan 3 veckor (och förmodligen många barnpussar och kramar eftersom jag skjutsat en kompis flicka till och från dagis i några dagar nu) innan jag blir sjuk. Jag har ytterst sällan feber och en temperaturhöjning till 37,5 kan nästan ge mig feberyrsel. Nu är jag i alla fall sjuk, och det som är ännu värre än att vara sjuk och inte kunna träna är att vara sjuk och singel. Ingen som tar hand om mig :'(

Frisk på söndag? Jag vill inte missa mitt favvospinningpass. Dessutom har jag insett att februaris mål inte kommer att bli uppnått... jag hinner knappas prova någon nytt pass de närmsta 3 dagarna. Får ta igen det under mars månad.



/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 timmar på Friskvårds...

2010-02-25 @ 07:09:54

Igår var spinningen rätt så jobbig, dels för att det var med "jobbigaste" instuktören men oxå för att jag inte kände mig helt 100 pigg & kry. Mycket stående, många lång minuter åt gången och högt tempo (ökande hela tiden). Körde dessutom armar/överkropp, mestadels med hantlar, före spinningpasset oxå. När jag kom hem hade jag dessutom minimalt med feber, vilket jag nästan aldrig har. Feber alltså. Känner mig något piggare idag men tvivlar på att det blir träning. Skulle jag piggna till (så länge jag inte har ont i halsen och/eller feber så brukar jag träna) innan ikväll så kör jag kettlebells. Veckans favvopass - och det vill jag helst inte missa. Men arbetsdag, p-möte, möte med chefen kanske inte direkt är uppiggande... eller?!?

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Viiila!

2010-02-24 @ 16:54:06

Nu har jag tagit en välförtjänt 2-dagarsvila. Ikväll beger jag mig till Friskvårds. Först överkropp och sedan spinning 55 min är planen. Benen känns piggare och vaderna mindre ömma. Nu kör vi!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndagscykling

2010-02-21 @ 19:04:48

Jag var ruskigt peppad för ett dubbelpass i spinning (eftersom det inte blev Malmstråket idag), dvs 75min + 55min. Jag vet att jag klarar den mängdträningen men när jag satte mig på cykeln ikväll på 75minuters-passet så kände jag i vaderna att det har varit rätt mycket ståhej för mina ben i veckan. Ingen dubbel idag, dock 75 härliga trampminuter. Får satsa på dubbeln nästa helg!

Inte så många dagar kvar av februari nu heller så jag måste klämma in ett "nytt" pass i veckan för att uppnå mitt månadsmål - vilket jag vill. Kanske Bodybalance på onsdag? Har aldrig testat det, men chefen på gymmet rekommenderar det varmt.

/C

Hur går det over there?

Permalink - C Kommentarer (2) Trackbacks ()

I mina öron

2010-02-20 @ 15:53:44

... måste jag ha Sean Kingston med Fire burning och Kesha's Tik tok. Kingstons låt är dessutom en grymt skön spinninglåt att köra rusher till. Tränar jag utomhus, dvs löpning eller skidåkning, så lyssnar jag dock aldrig på musik. Då vill jag "höra" naturen.

Permalink Träningsmusik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte rysk längre...

2010-02-20 @ 15:47:14

Igår körde jag ett härligt 55-minuters spinningpass och avslutade sedan med intervaller på roddmaskinen och stakmaskinen. Sen blev det lite mer överkropp i form av diverse situps och plankövningar. Kände mig skönt slut när jag kom hem!

Idag begav jag mig till gymmet vid 10-tiden för att springa på löpbandet. Först solade jag på SunTan, vilket jag egentligen inte tycker om att utsätta min hud för, men efter att ha blivit misstagen för "rysk" eller "ukrainsk" för många gånger under USA-resan så har jag tillåtit mig själv att sola lite i alla fall. Bestämde mig för att åtminstone springa 45 minuter, men beroende på hur kroppen kändes så kunde jag fortsätta lite till... Tog det lugnt och sprang i en lagom takt. Det slutade med en skön "löprunda" på 10km.

Idag håller jag tummar och tår för Linda Fodor!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mellanmål är målet!

2010-02-20 @ 15:40:30

Jag gillar mellanmål, jag gillar tanken bakom det hela men jag gillar oxå när jag lyckas hitta ett mellanmål jag verkligen gillar. Eftersom alla "bars" kostar en hel del så bestämde jag mig för att testa mina bakkunskaper. Hittat några recept på recept.nu som jag gjorde om en gnutta och sen har jag bakat lite idag.

"Matmuffins med blåbär"
3dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
0,5 dl olja
1,5 dl naturell lättyoghurt

Rör ihop allt och fyll muffinsformar till 3/4. Gör ett hål och lägg ner frysta blåbär. Grädda i 20 minuter på 200 grader.

"Powerbar"
2 dl fiberhavregryn
2 dl med solroskärnor och valfria frön
3 torkade fikon (klippta)
1 dl naturell lättyoghurt
1 msk honung
en nypa salt

Rör ihop allt och forma till "bars". Grädda sedan i 1 1/2 timme på 110 grader. Låt stå innan du slår in dom i folie. Håller i ca 2 veckor.

Mina blåbärsmatmuffins har jag redan testat, goda och mättande. Perfekt mellis. Mättande som en macka och perfekt för såna som jag som bara älskar blåbär! Mina powerbars ligger fortfarande och svalnar så det blir att testa imorgon.

/C

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det går framåt...

2010-02-19 @ 12:36:25

Bestämde mig i samråd med kroppen att ta en 2-dagars vila efter 3 dagar med hyfsat långa och hårda pass. Igår blev det kettlebells igen. Planerade att springa lite efter passet men jag kände att det räckte med 45 minuter med gjutjärnsvikter. Igår använde jag bara 6:or och 8:or *stolt*! Mitt kettlebellsmål är att jag en dag ska stå där med en 10:a och åtminstone klara vissa övningar med den. En 10:a känns inte lika mycket "tjejvikt" som 4:or, 6:or och 8:or så jag ska minsann satsa på den! Det känns som ett rimligt mål, dock nog så utmanande för att jag ska sporras att prestera bättre.

Ikväll väntar spinning 55 och lite andra övningar. Har även snickrat ihop ett "hemmaprogram" (med hantlar, gummiband och egen vikt) som jag tänkte komma igång med i helgen. På söndag blir det nog inte Malmstråket. Jag vill hemskt gärna åka, jag vet att jag orkar men det kommer att bli runt -15 till -20 grader i helgen och jag vet att min astma absolut inte klarar av den kylan. Får åka sträckan en annan dag istället.

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2-0 Seger!

2010-02-18 @ 04:38:27



De gick bättre för det SvenskaKronorna i hockey, skön seger mot Tyskland!
Lite Annorlunda att se matchen här i usa, och höra de Amerikanska sporkommentatorena!

Sverige fick vara i ramljuset under hela matchen, det är inte som när man ser på hockey hemma i Sverige.

- Wikegård sågar hellre spelarna än hyllar dem, ja menar kollar du på en match,en spelare gör ett misstag.
Du ser det, och tycker att de var ju synd(slänger tvkontrollen av ilska i golvet, sen är det över efter 2 min och du forsätter kolla på matchen) Men Wikegård forsätter att såga denna människa i dagar...
Inte proffsigt någonstans... everybody makes mistakes... (Sågningen i JVM - Rundbland)
Visst får dessa spelare en lön som heter duga, men de är också människor och gör misstag...
(Jag är inget stort fan av Wikegård...)

Var inte meningen att de skulle bli ett argt inlägg mot W, men det blev det!

Great Game sweden!

På fredag är det dags igen Sverige - Vitryssland klockan 14.00 (Sverige 21.00)

/E


Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bummer...

2010-02-18 @ 02:00:26




Persson och Lindell-vikarby gick det inte alls bra för, hade hoppats på ett Svensktguld...
Men jag tror jag har för höga förväntningar när det gäller Anja, för några årsen då hon var på topp
satt jag fastklistrar framför tv:n varje gång det var dags, och hon vann gång på gång.
Men nu de senaste åren, åker hon anting av eller åker bort sig totalt...

Tror inte hon kommer att prestera så mycke bättre än vad hon gör just nu.
Hon är ingen dålig slalomåkare hon grym och har varit en stjärna, men att alltid falla på mållinjen ger inget guld!
Kunde ha gett ett silver...
Är Anja färdig...?
Eller kommer Anja igen och tar hem alla andra guldmedaljer som är kvar...?

Guldet i störtlopp gick istället till Lindsey Vonn, grym åkare som kommer att ta hem alla guld om inte Anja...
Redan imorgon är det dags igen, första åket 11.30 (Sverige 18.30) Hoppas Anja är på benen igen!

Kom igen ANJA!!!

Nu är det dags för Hockey, Sweden Vs. Germany

/E

Permalink Film/TV Kommentarer (0) Trackbacks ()

PersonligTränare

2010-02-16 @ 22:11:46



Kostnaden är oftast det största problemet, men jag kan lova, det är värt varenda krona!
Man behöver inte ha en PT varje gång när man tränar, men att ha någon som stöttar en när det blir jobbigt är alltid bra. Jag gillar inte att använda mig av maskiner när jag tränar, förutom löpbandet, spinningcykeln och alla alla andra konditionsmaskiner. Men när det kommer till att bygga muskler, vill jag använda kroppen.

Igår hade jag tid med min nya PT (min förra flyttade)!
Före träningen ville jag bara fly, har varit trött och seg de senaste dagarna så jag trodde jag skulle svimma.
Och det är alltid jobbigt att träffa nytt folk när man inte alls är på humör, och inte kan prestera 100%.
Men jag åkte dit, och han var helt underbar, vi satte upp nya mål och gjorde ett helt nytt träningsschema som kommer att passa mig utmärkt!

Mina mål: (7 veckor)
- 25 Pound  (ca 11kg)
- Träna bort min ansträningsastma
- Jogga 1 timme 5,3mil/h på löpbandet


Kommer dock inte att träffa han på 1månad,  för att jag ska åka bort 1 vecka och sen kommer jag att få besök från Sverige igen. Men vi ska träffas om 4 veckor och se hur det har gått, och jag ska få ett nytt schema!
Men jag ska absolut inte lata mig i 4 veckor, kommer att förtsätta att träna som vanligt!

Får ju inte glömma bort mitt månadsmål - 40min Jogg på löpbandet...

/E


 

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

Formen?

2010-02-15 @ 17:53:16

Testade formen idag. Fick guldstjärna av mig själv. Inte helt omöjligt att det blir Malmstråket på söndag. Idag åkte jag 18km klassisk stil i underbart väder! Ikväll gör jag absolut inget annat än att kolla på OS! Heja Kalla!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny vecka!

2010-02-15 @ 05:51:28

Träningen har legat på hyllan ihelgen, men imorgon är det måndag och de innebär...Träning med min nya PT.
Men jag ska börja dagen (om vädret tillåter det) med en promenad!

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

"75 minuters tramp... nu kör vi!"

2010-02-14 @ 19:42:11

"Friskvårds" har börjat med (eller kanske börjat om med?!) 75 minuters spinningpass. Bra tycker jag! Körde ett sånt pass i afton. Gillade allt utom att man i många låtar ska stå i 2:a positionen, jag står hellre i 3:ans samt att den ger mycket mer också. Vinterns plan var ju att åka Malmstråket (om precis en vecka) men jag har nog inte nog med klassiska skidmil i kroppen för att klara av de 45 km. Det slog mig att jag ju kunde åka tjejloppet som är 25km och jag har väl inte helt uteslutit det, men vi får se hur kroppen känns imorgon när jag hade tänkt åka lite skidor... klassisk stil. Ryggen brukar tyvärr paja när jag stakar för mycket :(

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skidor är bäst!

2010-02-13 @ 13:52:41

I strålande solsken begav jag mig ut i skidspåret vid 11-tiden idag. Underbart preparerade spår och perfekt väder för att med skate-skidorna bara glida fram! Nu glider jag inte i samma fart som när jag i 13-14 års åldern tillhörde topp 5 i Sverige i min åldersgrupp, men jag glider så gott jag kan och efter varje skidpass skriver jag om och om igen under på att det är den bästa träningen man kan utöva. Hela kroppen är verkligen med. Nu blev det 60 minuters åkning i lagomt tempo med några (pytte)små ökningar. Tack och lov för att OS äntligen sätter igång! En massa härlig idrott på tv, en massa skidåkning och skidskytte. En perfekt början på vårvintern.

/C

Permalink Träningspass Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älskade gjutjärnsvikt!

2010-02-12 @ 12:43:06

Kettlebells, kettlebells... dessa älskade gjutjärnsvikter! Igår körde jag mitt andra KB-pass, första var för ca en månad sen och jag tyckte då att det var helt ok - ingen blixtförälskelse direkt. Men så igår så sa det klick. Jag som är relativt ointresserad av "vanlig" styrketräning ser detta som min framtid när det gäller att lyfta skrot. Första gången vågade jag nästan bara använda 4kg's kloten och jag minns hur jag tänkte "varför finns det inga 6kg's klot?". Igår låg 6:orna där, blänkte fint och ropade på mig. Jag använde mest 6:or och 8:or igår och idag har jag den där bekväma träningsvärken som jag nästan aldrig får (inte för att jag är så extremt vältränad utan för att jag oftast är ganska enformig i min träning: löpning, skidåkning, spinning...). En sak som överraskar mig är dock att mina ben är så pass klena som dom är i vissa övningar. Jag som sprungit och åkt skidor (samt spelat handboll och friidrottat) större delen av mitt liv borde väl ha starkare ben? Min vänstra arm börjar bli starkare och starkare men eftersom jag har nyckelbenet ur led (konstant, och ledband som nu förmodligen ser ut som russin) så måste jag ta det piano och inte göra för stora ökningar när det gäller styrketräning. Då kommer smärtan som ett brev på posten och min vänstra arm bli obruklig i flera dagar. Men hur som haver... kettlebells, me likey! Värmde upp med lite cykel i tio minuter, KB i 45 minuter (stenhårt) och sen sprang jag på löpbandet i 30 minuter. Skön träning, skön torsdag. Väl hemma lyxade jag till det med stuvade makaroner och stekt fisk. Mumma!

Läs mer om kettlebells här.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara Nike!

2010-02-12 @ 04:20:54




Våren är nära, trotts att de finns hur mycke snö som helst!
Men solen lyser och man känner suget efter att få vara ute och träna nu,
så jag sparar pengar i spargrisen så jag ska kunna köpa mig en helt ny Garderob med bara täningskläder...
Eller i allafall några plagg (ska kunna frakta hem allt till Sverige när jag åker hem)

Och högst upp på listan står det här:
Allt kommer från Dick's

/E

Permalink Träningskläder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag tillbaka

2010-02-12 @ 03:35:59

Blev en mjukstart idag, 10min gå, 10 springa 5,5mil/h så varvade jag i en timme.
Mer än så orkade jag inte, eller hade säkert orkat en timme till men då ligger jag nog i koma imorgon igen!

Imorgon blir det spinning 1timme och 1 timme styrka!

/E


Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att träna ensam eller med andra?

2010-02-11 @ 10:44:48

Jag har alltid gillat ensamträning. Att slita och svettas i löpspåret eller njuta av en skidrunda i vackert vårväder. Sanningen är nog den att jag gillat ensamträning mest. Individuella sporter har lockat mig mer än fotboll och innebandy. Aldrig har jag nog tyckt att ensamträning varit så tråkigt som nu. Jag saknar min bästa träningskompis på andra sidan atlanten. Få människor brukar "passa in" i min träning. Antingen är dom för lata, för odisciplinerade eller helt enkelt för extrema. Igår lyckades jag klämma in ett 45 minuters spinningpass mellan skolarbetet och umgänget. Skönt pass var det. Lite för hejig instruktör för min smak egentligen men summan blev ändå väldigt bra. Idag är planen kettlebells och ev lite löpband efter jobbet. Heja Team Sweden! /C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Go morgon Sverige!

2010-02-11 @ 05:42:12

....och godnatt för mig (22.40)!

Så precis en vecka sen jag satt min fot på gymet, och då var även C kvar här i staterna.
Men imorgon är jag tillbaka, har druckit Te, vilat, druckit Te, promenarat och gjort några enklar övningar hemma med hantlar, sen har jag druckit ännu mer Te!
Så jag är mer än peppad för morgondagen,då tar jag Löpbandet med storm.
(om jag inte vaknar och halsen har växt igen eller så?)

/E

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte frisk än...

2010-02-10 @ 20:23:10

Jag som hade hoppats på träning idag, men feber och halsen är inte riktigt återställd än.
Så jag vilar idag också och sattsar på imorgon istället.
Ska kanske ta en promenad sen när jag slutar jobba,
 bara för att bli påmind om hur det känns att vara ute i friskaluften!


Men jag passar på att slänga in månadensmål...


Februari - 40min jogg på löpbandet 4.8-5.9mil/h (utan paus)

Det är väldigt mycke för mig, med tanke på att jag nästan aldrig joggar eller springer.
Min konditionsträning brukar endast bestå av spinning eller promenader, pga min rygg-nack problem.
Men nu ska de bli ändring på det!

/
E

Permalink Månadens Mål Kommentarer (0) Trackbacks ()

Månadens Mål Februari: C

2010-02-10 @ 12:47:03

Jag mjukstartar med månadens mål. Någon gång under februari månad är mitt mål att testa minst 1 pass som jag aldrig tidigare testat!

Trots att jag varit hemma i 3 dagar så sliter jag fortfarande lite med tidsomställningen. Sov alldeles för länge idag så mitt dygn får inte lika många timmar som jag önskat. Troligtvis hinner jag inte med någon träning idag eftersom så mycket annat är inbokat. Får ta igen det imorgon istället!

/C

Permalink Månadens Mål Kommentarer (0) Trackbacks ()

VästerbottensOst

2010-02-09 @ 23:33:11

Gjorde nyss en helt underbar omelett!

Om inte Ikea hade funnit här i usa, vet jag inte vad jag skulle göra.
Förra veckan då C forfarande var här så gjorde vi en Västerbottensost paj,
och nu idag när jag öppnade kylen så fanns det kvar av osten.
Överlycklig, för allt annat som fanns i kylen bara skrek Socker...eller Pizza

Ca
1dl  riven västerbottens ost
2 msk matlagningsgrädde
2ägg
1/4 liten gul lök
Baby spenat
2 skivor tomat
Salt, peppar och Aromat

Kanon gott!

/E

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tips på bra spinningskor sökes!

2010-02-09 @ 22:56:44

Jag saknar gymmet på andra sidan atlanten. Ikväll besökte jag friskvårds, hemma igen. Körde spinning och avslutade 75minuters passet med rodd, lite arm- och magövningar. Jag behöver nya spinningskor, mina nuvarande är så gränsen till för små så att fötterna ibland domnar bort. Vilka ska jag köpa? Imorgon hoppas jag på fint skidväder! /C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förnya sig

2010-02-09 @ 21:11:00

Att springa till samma låt varje gång man springer på,
löpbandet...Springer i skogen...Sitter på spinningcykeln
Kan bli ganska långtråkigt, och tillslut väldigt enformigt.
oftast så spelar man samma låtar och springer samma sträcka varje gång.
Kan vara ganska skönt, men också ganska tråkigt.
Man vet precis att när man ska sluta springa och man pressar sig ofta inte längre än så.
Så det är bättre att byta ut musiken ofta så man inte vet att "snart" är jag framme.
Jag vet inte om någon annan tycker att det är så,men ett ganska vanligt mönster i min träning.

Så nu när jag är sjuk så passar jag på att ladda Mp3:n full!


Laddar mina batterier idag, och hoppas på att jag är frisk imorgon så jag kan ge 110%

/E

Permalink Träningsmusik Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte alls Lat...

2010-02-09 @ 20:49:44

C har nog fortfarande svårt med tidsomställningen och jag hamnade delvis i koma,
 eller 39 graders feber och en hals som värker som bara den!
Så träningen får ligga på hyllan tills imorgon kväll då jag drar igång igen.

Jag hoppas på ett spinningpass och lite styrketräning!

/E

Permalink - E Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jetlag & träning...

2010-02-09 @ 13:39:21

går inte ihop! Igår var jag alldeles för trött för att kunna träna. Sov stor del av dygnet. Lite snurrig var jag. Idag är vardagen tillbaka med skola så ikväll blir det ett besök på gymmet. Spinning och lite andra övningar har jag tänkt köra. "Välkommen hem" säger alla. Blää säger jag. /C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flygplatsträning

2010-02-07 @ 13:17:36

Kom på den magnifika idén att flygplatsträna. "Ja just ja, SATS finns ju på Arlanda" tänkte jag för mig själv och log där jag satt i min flygplansstol tusentals meter ovanför Atlanten. När jag sedan kom fram till Sthlm/Arlanda insåg jag att mina väskor direktslussas vidare till norra Sverige, så mina träningsplaner gick i kras. Jag som hade just precis lagom med energi för ett träningspass imorse, när jag kommer hem i afton lär inte kroppen palla ett träningspass.

Istället åt jag sysselsatte jag mig med annat, bl. a Fitness magazine och dreggel över ett par läckra tajts som jag bara måste ha! (bild kommer sen)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till allt!

2010-02-06 @ 07:20:23


Utomhus
Inomhus
Gymet
Spinning
Löpbandet
Klätterväggen
Shopping*

Helt klart Veckans bästa köp!

/E

Permalink Träningstillbehör Kommentarer (0) Trackbacks ()

Run Forrest, run!

2010-02-05 @ 17:58:42

På med löparpjuxen, ut i "snöstormen" och byn runt på dryga halvtimmen. Skönt! Älskar att springa i snön! Älskar att plumsa!

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdagsbad!

2010-02-05 @ 05:52:33

Igår kväll funderade jag på om jag tidigt idag skulle ta en löprunda (bara för att...) och sen köra ett pass på LIFETIME med E ikväll, men eftersom jag inte kände mig i toppform idag så stod jag över löprundan samt att jag tog det lugnt ikväll med lite simning. 30 min fram och tillbaka i en rätt så liten pool. Eftersom jag har en tendens att lätt bli uttråkad om träning är för enformig så gick jag till bastun istället. Visst är det skönt att simma, och för ganska många år sedan simmade jag faktiskt en gång i veckan, men jag föredrar annan träning. Får bara hoppas att min "köttskada" på fingret (orsakat av ett rivjärn) inte blir infekterat och gör så att tummen ramlar av!

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Paj idag!

2010-02-05 @ 01:35:01

Klockan är strax efter halv sju och middagen intagen. Uppladdning inför kvällens pass på LIFETIME blev Västerbottenostpaj, kaffe & Oreos - det borde funka?!? Loggade in på mitt hemmagyms webbsida och bokade in mig på några pass kommande vecka. Sugen på spinning, lite box men framför allt att få komma hem och springa & åka skidor som vanligt igen! Även om jag gärna stannat här längre... Bara några dagar, eller kanske en vecka eller två :-P


Paj... mumma!

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spinning i staterna!

2010-02-04 @ 17:52:10

Igår var det så äntligen dags för mina svenska spinningskor att få tryckas fast på ett par amerikanska cykelpedaler. Det var inga problem (vilket vi varit lite oroliga för eftersom det i många fall är skillnad mellan europeiska och amerikanska grejer). Hemma är jag van vid strukturerade cykelpass, både i Sverige och Norge där jag tidigare kört. Här var det något annorlunda upplägg. En pulsklocka är i stort sett ett måste, jag skulle absolut inte haft ut lika mycket av passet om jag varit utan klocka. Det var 10min-8-6-4-2-1-1 ökningar och därefter recover i 2 minuter.

Har inte riktigt bestämt mig om jag gillar passen hemma bättre, det lutar åt det, däremot måste jag säga att cyklarna var väldigt sköna. Påminner om det cyklar som mitt gym just nu håller på att köpa in! Musiken kan jag enbart kritisera, det togs ingen hänsyn till rytm utan instruktören körde bara på några random låtar (eftersom vi egentligen skulle ha sett film med DVD-spelaren var trasig). School of rock när man cyklar? Nej tack. Jag vill ha bra spinningmusik. USA - SWE, 0-1.

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Team Sweden

2010-02-03 @ 17:19:04


Snygg, snyggare, snyggast! Köpt på Kohl's. Vi går båda runt och leker Team Sweden.

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra start på morgonen!

2010-02-03 @ 14:37:55


Frukost har aldrig varit min starka sida, och inte blev det lättare att flytta till usa.

Här äter dom:

Cereals (flingor) som innehåller en otrolig mängd socker. Dom blandar även i sirap,honung och grädde!
Havregrynsgröt med Brown sugar,grädde och sirap
Mannagrynsgröt med Sirap, grädde och brown sugar?
American pancakes med sirap, brown sugar,smör och grädde...
Vitt bröd....med Peanut butter and Jelly

Om jag skulle äta det där till frukost skulle min mage behöva semester!

Isället startar jag dagen med:

1 kopp kaffe
1 glas Juice
Special K

/E

Permalink - E Kommentarer (1) Trackbacks ()

- E gör debut

2010-02-03 @ 05:26:34

Idag firar jag 3 veckor på Lifetime, så grattis till mig!

4 träningspass kvar med C, innan hon åker hem till Sverige igen och fortsätter sitt tränings liv på hemmaplan.

Imorgon står spinning på schemat!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Go Lance!

2010-02-03 @ 02:05:55

Inte många pass kvar på LIFETIME för min del. Jag gillar deras kreativitet och många idéer. Vill man genomföra ett triathlon light går det för sig: cykel 30 min, löpning 20 min och simning 10 min. Andra gobitar är gruppträning på löpband eller spinning med storbildsskärm där man kan följa deltagarnas puls. Många grejer jag önskar att jag kunde ta med mig hem... Imorgon ska jag och E testa ett spinningpass, vill ju inte att mina spinningskor ska ha följt med hela vägen hit bara för ingenting. Idag invigde jag min Go-Lance-Nike tee som jag köpte på FinishLine för 9$, inte så pjåkigt!

/C



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

USA vs Sweden

2010-02-02 @ 18:50:38

Än så länge befinner vi oss i samma stad, i samma land och vi tränar på samma gym - Life Time. Från och med lördag är avståndet mellan oss Atlanten plus en massa landmil. Då tränar vi i olika städer, i olika länder, på olika gym men med liknande mål. Jag, C , i norra Sverige på Friskvårdskompaniet och E på Life Time någonstans i centrala USA. Våra träningsbakgrunder skiljer sig en del, likaså hur vi idag tränar samt resurserna som "vårt" gym erbjuder. E glassar runt på ett gym som erbjuder det mesta, allt från klättervägg, oändligt med maskiner, biffiga PT's och handduk & duschkräm till uppfräschningen efter avslutat pass. Mitt gym däremot är mer av standardstorlek med trevlig personal, bra gruppinstruktörer på plussidan och ej oändligt med t. ex löpband på minussidan.

Idag, tisdag 2 februari tränar vi tillsammans på LifeTime. Jag tänkte fokusera lite mer på överkropp eftersom benen fick sitt igår på löpbandet, crosstrainern och diverse övningar.

/C

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0

Sök i bloggen