fyrahundraåttiominuter

2010-04-28 @ 16:00:30

Senaste veckan har jag promenerat (eller power walk'at) 480min. Det är inte så tokigt. Nu Sista tiden har jag börjat närapå varenda morgon med en promenad. Även om jag inte har nåt problem med att vakna på morgonen, jag är ganska morgonpigg, så vaknar jag till ytterligare en nivå om jag promenerar en stund. En halvtimme brukar det bli. Nu är det ju dessutom så ljust på morgonkvisten så man vill ju bara ut!

I eftermiddag sprang jag 40 minuter. Nu ska jag alldeles strax börja med middagen. Har inte bestämt än vad jag ska göra...

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dessa dieter...

2010-04-26 @ 19:00:14

Jag blir så less. Jag blir så ofantligt less på alla dessa dieter och alla människor som köper Allevo-koncept och liknande utan att ens blinka. Jag lever absolut inte perfekt, jag älskar godis och sover mitt nattsömn sisådär, tränar regelbundet + att jag hellre (iaf under vår/sommar/höst) hellre tar cykeln eller rastar benen om jag ska någonstans. Kakor, bullar, efterrätter är jag inte så intresserad av utan det är nog godis som är min last.

En bekant till mig (rejält överviktig), som för övrigt köpte gymkort lagom till nyårslöftet, skrev häromdagen i sin facebook-status att hon intagit sista måltiden på 8 dagar - nu skulle hon leva på Allevo. Snälla mänskligheten, det finns inga genvägar!

Det där med genvägar är lite min träningsfilosofi, fast tvärtom. "Ta en omväg". Så tänker jag när jag promenerar, springer, åker skidor eller vad det nu är. Ska jag från punkt A till punkt B så tar jag inte den närmsta vägen utan jag passerar kanske C, D och till och med E innan jag kommer fram till B. I afton tog jag en 45-minuters power walk, med diverse omvägar ;)

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Långpass

2010-04-25 @ 11:57:10

Jag önskar att jag var toppenpigg i kroppen så jag orkade springa i den takt jag brukar orka. Nu är det bara så att jag får en medicin som gör att jag är extremt trött och blodtrycket påverkas oxå, så jag orkar inte mycket. Idag tänkte jag därför göra en lugnt långpass, knappt hålla styrfart men det blev inte så långt som jag ville, dessutom gick jag 2 minuter var 10 minut. Men tillslut fick jag ändå ihop 70minuter. Nåja... det kunde ha varit värre!

Nyss åt jag lunch, stekt fisk och äggröra. Mycket gott!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skönt!

2010-04-24 @ 17:33:12

Härligt med spinning 55 minuter (plus eget trampande i en kvart) tidigt denna lördagsmorgon. I eftermiddag gick jag även en promenad i det fina vädret innan jag landade på Konsum och fyllde på förrådet lite. Bestämde mig för att jag var sugen på risgrynsgröt så nu väntar jag på att den ska svälla klart.

Jag klarar mig inte utan detta i kylskåpet/skafferiet:
- äpplen
- bananer
- ägg
- rågflingegröt
- keso


... och snus ;) tyvärr. Som min kompis 4-åriga dotter brukar säga till mig "du borde försöka sluta med det där!". Jag har slutat en gång i mitt liv, höll mig 1,5 år, och jag tvivlar starkt på att jag kommer att göra ett nytt försök...

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Härligt med backar!

2010-04-23 @ 17:52:14

Igår vilade jag, förutom den halvtimmespromenaden jag tog efter lunch. Idag blev det 60 minuters promenad samt att jag har varit ute och rastat benen lite i afton oxå. Sprang till tv-masten och upp på Vitbergets topp (35 minuter, ca 60-70% backe). Eller joggade ska jag nog säga, inte direkt nåt supertempo men det var skönt i alla fall! Nu väntar jag på att resten av snön tinar bort och att de små traktorerna kan sopa bort all sand från trottoarerna så att jag kan åka inlines =)



Blir det fint väder i helgen ska jag gå långa, sköna promenader! Hur går det på andra sidan Atlanten?

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ge tillbaka min form!

2010-04-18 @ 15:44:00

Sedan barnsben (åtminstone "ungdomsben") har jag nästan alltid haft bra kondis. Gympaläraren i högstadiet sa ofta att jag hade "kondition som en häst". I onsdags skulle jag göra några tester hos farbror doktorn (för nåt helt annat än min "hästkondition") och då fick jag bl. a göra ett EKG. Läkaren tittade på EKG-remsan och sa "ja, din kondition är det då inget fel på". Han syftade på min puls som då var på 53. Jag brukar ligga på mellan 45 och 50 i vilopuls, och visst att jag kanske har bra kondis men jag har nog nästan alltid haft relativt "låg" puls. Nog om detta...

Min form är inte toppenbra just nu. Första gången på nästan 3 veckor var jag tillbaka på Friskvårdskompaniet. Det blev crosstrainer 20 min, cykel 10 och rodd 5. Kände att jag inte ville plåga mig idag och inte heller riskera att förkylningen kommer tillbaka.

Jag gillade Blossoms uttalande om hälsa imorse på Nyhetsmorgon. Ungefär så här... "Hälsa är livet, alla har hälsa men den kan vara bra eller dålig".

Nu ska jag byta ut bilen mot cykeln, även i norrland har vi barmark nu! Ha en fin dag =)

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älskade söndag!

2010-04-18 @ 15:35:02

Började morgonen med en 40 minuters power walk. Skönt att vara ute och gå när (nästan) alla ligger hemma, sover ruset av sig, har dålig andedräkt och är långt ifrån körbara. Testade ett nytt, supergott recept till lunch. Hittade det på nätet, där hette maträtten ugnspannkaka med morötter men jag skulle nog hellre döpa den till morotsomellet. Inget märkvärdigt men gott med keso till!

MOROTSOMELETT
2 portioner
2 ägg
2 msk lättmjölk
salt
pressad vitlöksklyfta
3 stora morötter

Koka de rivna morötterna i lätt saltat vatten och häll sedan bort vattnet. Blanda detta tillsammans med äggsmeten (ägg, mjölk, salt, vitlök) som du redan vispat ihop. Grädda i ugnsform, 225 grader i ca 10-12 minuter. Servera med sallad/grönsaker och keso.

/C

Permalink Nutrition Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fågelkvitter & grenknak

2010-04-17 @ 18:52:25

Jag är på bättringsvägen. Lite krax, host här & där men i övrigt pigg. Avslutade dagen/inledde kvällen med en skön power walk, lite drygt 8-minuters tempo. Skönt! Men ibland blir jag lite irriterad på mig själv då jag glömt att ladda iPoden så att den lägger av när jag har 10 minuter kvar att gå. Jag ogillar att gå med musik, i alla fall när jag går bland asfalt & betong. I skogen föredrar jag fågelkvitter och grenknak.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Return of the... "runner"?

2010-04-16 @ 16:54:18

Nu har jag varit sjuk hit & dit, upp & ner i drygt 2 veckor. Inte tränat nåt, men idag startade jag försiktigt om. Inte riktigt samma ork, mer astma (ska jag skylla på otränad eller aska från Islands vulkaner?!?) än vanligt men det kändes ändå skönt att vara ute och rasta benen lite. En lugn jogg på 40 minuter. Blött, lerigt, snöigt, blött, asfalt, grus osv. Precis som det ska vara på våren!

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Igen...

2010-04-11 @ 10:06:13

Host, host, harkel, snörvel... feber. Har mest infunnit mig i horisontellt läge senaste dagarna. Solen skiner idag. Jag önskar att jag kunde springa!

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fjällpåsk

2010-04-06 @ 11:16:43

Hemma i vardagen efter ett par dagar i fjällen. Härligt var det. Inte så mycket "vanlig" träning, men att köra skoter med ett gäng killar/män, upp och ner, hit & dit sätter sina spår i låren. Hann med en liten power walk längs polcirkeln i söndags och idag blev det 70 minuters gående för att mjuka upp låren. Skippar nog kettlebells ikväll och satsar på nåt annat istället. Nu ska jag i alla fall göra nån smaskig lunch och stirra in i skolböckerna resten av eftermiddagen!



/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påskpromenad

2010-04-03 @ 11:02:02

Startade dagen (efter frukost givetvis) med en skön power walk, 8km på 60minuter, inte så illa. Sen körde jag lite cirkelträning här hemma. Nu är jag strax redo för barnkalas och sedan beger jag mig till fjälls. Drygt 3 timmars körning till norska gränsen sen hockey och påskmiddag med resten av la familia. Glad påsk och trevlig helg :)

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

Joggpunktse

2010-04-02 @ 17:30:00

Jag har nästan alltid skrivit någon form av träningsdagbok, i alla fall gjort små noteringar om min träning. I dagsläget blir det några rader i min "Ettbladomdagen-dagbok" där jag även skriver lite annat oxå. Men oftast skriver jag:

- typ av träning
- tid
- hur kroppen kändes

Är dålig på att använda mig av webbverktyg, men den sida jag besöker ibland är Jogg.se. I perioder har jag även fört in träningen där oxå men framför allt så använder jag mig av deras kart-verktyg. Jag lägger till några rundor jag springer regelbundet, dessutom får jag inspiration av att se andras rundor samt att jag kan hålla lite koll på antal kilometer. Något som jag är dålig på... jag springer mest utifrån tid.

/C

Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lång fredag?

2010-04-02 @ 14:53:54

Höften och smalbenet känns mycket bättre idag så jag firade detta med att ta en power walk till och från mitt barndomshem där jag skulle:

- skriva ut några skolpapper på moder & faders skrivare (ingen hemma, hela familjen är i fjällen)
- mata min papegoja som fortfarande "tillfälligt" bor hos dom

Väl hemma körde jag lite överkropp med min vänner hantlarna. Skönt att pumpa lite. Eftersom denna fredag heter långfredag så får vi se om den är så pass lång att jag hinner med ett pass till innan det är dags att sova.

/C

Permalink - C Kommentarer (0) Trackbacks ()

RSS 2.0

Sök i bloggen